Main Content

Slovenská "zostava snov" pre MS 2019: Toto je najlepší tím, aký môžeme zložiť

streda, 13. február 2019 09:35 | Autor: Marek Ďaďo

Do začiatku tohtoročných domácich majstrovstiev sveta v hokeji zostáva ešte niekoľko týždňov. Intenzívne sa však už špekuluje o tom, kto by nás mohol posilniť zo zámoria. Zostavili sme slovenský “tím snov”, keby všetky okolnosti hrali Slovensku do karát.

Brankári

Jaroslav Halák

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Jasnou jednotkou by bol Jaroslav Halák, ktorý v tejto sezóne predvádza kvalitné výkony a vytvoril dostatočnú rivalitu v bránke BostonuBruins, s ktorým by mohol ísť v play off ďaleko. Doteraz sa do brány Medveďov postavil v 29 stretnutiach s úspešnosťou zákrokov 92,1% a počet priemerne inkasovaných gólov drží na slušných 2,44 za zápas. Pravdepodobnosť jeho príchodu by sme ohodnotili rovnako ako u Cháru a Cehlárika na 20%.

Július Hudáček

Július Hudáček
Július Hudáček | zdroj: TASR

Július Hudáček je bezpochyby našim najlepším gólmanom na starom kontinente. V tejto sezóne pôsobí v drese Spartaku MoskvaKHL, kde odchytal už 42 zápasov91,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,3 inkasovaných gólov za zápas. Pokiaľ neodmietne reprezentáciu (čo by bolo pochopiteľné, keďže vlani nebol nominovaný na olympiádu, čo ho aj podľa jeho vyjadrení sklamalo), mohol by sa na MS ukázať. Dávame mu 75% šancu.

Patrik Rybár

Patrik Rybár
Patrik Rybár | zdroj: TASR

Posledným do partie by mohol byť Patrik Rybár, ktorý skúša šťastie v zámorí. 25-ročný gólman hráva za Grand Rapids Griffins, farmu slávneho Detroitu. Nepredpokladáme, že by bol ešte v tejto sezóne povolaný do NHL, ale aj napriek tomu by nemusel MS stihnúť, nakoľko je jeho tím vždy zaujímavým mužstvom vo vyraďovacej časti AHL. V tomto ročníku chytal v 23 zápasoch, v ktorých zaznamenal 91,4% úspešnosť zákrokov a za zápas priemerne inkasuje 2,32-krát.