Main Content

VIDEO: LM: PSG rozosmutnil Old Trafford, bližšie postupu aj AS Rím

streda, 13. február 2019 00:00 | Autor: TASR

Kylian Mbappé (vľavo)
Kylian Mbappé (vľavo) | zdroj: TASR

Bratislava 12. februára (TASR) - Osemfinálová fáza futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 odštartovala utorkovým víťazstvom Paríža St. Germain na pôde Manchestru United 2:0.

Tento výsledok stavia francúzsky tím do sľubnej pozície v boji o postup. V druhom zápase večera zdolal AS Rím doma FC Porto 2:1. Odvety v Parku princov resp. na Estádio do Dragao sú na programe vo štvrtok 21. februára.

Na Old Trafford si rovnako ako aj na štadióne v Ríme uctili diváci pamiatku Emiliana Salu minútou ticha. V Manchestri ako prví zahrozili hostia z Paríža, strela di Mariu len tesne minula bránku. Na opačnej strane odpovedal rýchlym výpadom po krídle Lingard, ale centroval iba do rukavíc Buffona. V 28. minúte sa do ďalšej dobrej šance dostal Mbappe, ktorý sa do zakončenia dostal po prihrávkach Verrattiho a Draxlera, ale zakončoval v záklone a loptu poslal vedľa bránky. Hostia čakali na ďalší protiútok, ten prišiel onedlho, ale di Maria sa ocitol v ofsajde a z veľkej šance napokon nič nebolo. V závere prvého polčasu sa zranili Martial a Lingard, tréner domácich Ole Gunnar Solskjaer poslal na ihrisko Sancheza a Matu. Aktivitu však prebrali Parížania a de Gea musel hneď v úvode 2. polčasu zlikvidovať šancu Mbappeho. Vzápätí nebezpečne pálil Alves, ale z rohového kopu našiel di Maria voľného Presnela Kimpembeho a hostia viedli. O osem minút neskôr opäť di Maria našiel milimetrovou prihrávkou Kyliana Mbappeho, ktorý si našiel priestor medzi dvoma obrancami a zvýšil už na 2:0. Hostia boli od tohto momentu na koni a iba zákroky de Geu napokon rozhodli o tom, že ich triumf nebol výraznejší. V závere videl červenú kartu domáci Paul Pogba.

V Ríme sa v úvode viac taktizovalo, ale neskôr začali domáci preberať iniciatívu. V 20. minúte rozhodca Makkelie konzultoval Pepehu hru rukou na hranici šestnástky s VAR, ale situáciu napokon posúdil tak, že sa nejednalo o porušenie pravidiel. Miernu prevahu mali potom aj naďalej domáci, ale v prvom polčase diváci veľa vzrušenia nevideli, obe mužstvá pozorne bránili. Všetko napokon mohlo byť inak, keby Džeko premenil gólovú šancu v závere 1. polčasu, no loptu poslal iba do žrde. V úvode druhej časti hry sa pekne uvoľnil Cristante, ale delovku ľavou nohou mu Casillas zneškodnil. Hostia mali potom šancu po rohovom kope a hlavičke Danila, lopta len tesne minula žrď. V 70. minúte však domáci svoju prevahu spečatili gólom Nicolu Zaniola. Ten istý hráč poistil výhru Rimanov svojim druhým gólom o šesť minút neskôr, keď poslal do siete odrazenú loptu od žrde po strele Džeka. Skóre duelu však napokon o tri minúty neskôr uzavrel hosťujúci Adrian Lopez, ktorý svojím presným zásahom načrtol určite zaujímavú odvetu v Porte.

Liga majstrov - 1. zápasy osemfinále

Manchester United - Paríž Saint-Germain 0:2 (0:0)

Gól: 53. Kimpembe, 61. Mbappe

ŽK: Pogba, Young, Lindelöf, Herrera, Shaw - Kimpembe, Draxler, Bernat, Alves, ČK: 89. Pogba (Manchester) po druhej ŽK, rozhodoval: Orsato (Tal.)

zostavy:

Manchester United: de Gea - Young, Lindelöf, Bailly, Shaw - Matič, Herrera, Pogba - Lingard (45.+5 Sanchez), Rashford (84. Lukaku), Martial (46. Mata)

Paríž St. Germain: Buffon - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Marquinhos, Verratti (75. Paredes), Dani Alves - Draxler, Mbappe, di Maria (81. Dagba)

AS Rím - FC Porto 2:1 (0:0)

Góly: 70. a 76. Zaniolo - 79. Lopez, ŽK: El Shaarawy - Herrera, rozhodoval: Makkelie (Hol.)

zostavy:

AS Rím: Mirante – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Lorenzo Pellegrini (83. N'Zonzi), De Rossi, Cristante – Zaniolo (87. Santon), Džeko, El Shaarawy (90. Kluivert)

FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – Otávio (84. Hernani), Danilo, Herrera – Fernando (76. Pereira), Soares, Brahimi (68. Lopez)