Main Content

Dybala je blízko odchodu z Juventusu: Môže za to Ronaldo?

utorok, 12. február 2019 16:44 | Autor: Timotej Gašper

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: TASR

Španielske médiá prišli dnes ráno so špekuláciou, podľa ktorej sa argentínsky futbalista môže už v lete 2019 presunúť do nového klubu, pričom podiel viny na tom môže mať aj Cristiano Ronaldo. 

Španielsky plátok AS píše, že nespokojný Paulo Dybala je na lane Realu Madrid. Argentínčan prišiel do Juventusu ešte v lete 2015 z talianskeho Palerma, pričom v drese „Starej dámy“ sa vyprofiloval na jedného z najlepších futbalistov sveta. Ofenzívny univerzál odohral za Juve dovedna 150 duelov, pričom na konto si pripísal už tri ligové tituly a mnoho ďalších trofejí. Dlhšiu dobu bol Dybala považovaný za najväčší klenot turínskeho celku, keďže mnohokrát boli práve jeho výkony v dôležitých zápasoch rozdielové. Situácia však podľa denníka AS mala zmeniť na jeseň, kedy už vo farbách Juventusu zarezával aj hviezdny Cristiano Ronaldo. 

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Paulo Dybala je síce stálou súčasťou prvého tímu Juventusu a tréner Allegri mu dáva dostatočný herný priestor, no zdá sa, že aj malé vynechanie z diania považuje 25-ročný argentínsky reprezentant za katastrofu. Juventus ako klub najvyššej svetovej úrovne má v ofenzíve pomerne veľký pretlak hviezdnych hráčov, keďže okrem spomínaného Dybalu či CR7 tam sú aj Costa, Mandžukič, Cuadrado či Bernardeschi. Tréner tak musí káder plný hviezd rotovať primerane zápasovej vyťaženosti a taktiež primerane Cristianovi Ronaldovi, ktorý je pre Juventus nepostrádateľnou súčasťou. Zlomový bod Dybalovej trpezlivosti mal byť zápas s Parmou, kde ostal na lavičke náhradníkov a v prestrelke, ktorá skončila nerozhodne 3:3, sa na trávnik nedostal. Paulo však po poslednom striedaní v 86.minúte opustil lavičku a namieril si to do šatne. Urazená hviezda si však musela tento počin odpykať verejným ospravedlnením a kouč Allegri ho posadil na lavičku aj proti Sassuolu, kde si Dybala zahral len pár záverečných minút. 

Autor toho-sezónnych 7 gólov a 6 asistencií teda nie je v Turíne v najlepšej forme ani v najlepšom období a preto sa denník AS prikláňa k názoru, že ak chce Paulo opäť naskočiť do formy, pomohol by mu prestup do Realu Madrid, ktorý má o Argentínca mimochodom dlhodobý záujem.