Main Content

Benitez komentoval chybu Martina Dúbravku

utorok, 12. február 2019 13:45 | Autor: TASR

Rafael Benitez, Martin Dúbravka
Rafael Benitez, Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Londýn 12. februára (TASR) - Futbalisti Newcastlu United boli v pondelňajšej dohrávke 26. kola Premier League na ihrisku Wolverhamptonu blízko k víťazstvu.

Prišli oň až v 5. minúte nadstaveného času po kontroverznej situácii, v ktorej sa ocitol slovenský brankár Martin Dúbravka. Jeho tím v tom čase vyhrával 1:0.

Brankár Newcastlu po centri z pravej strany išiel chytiť loptu, ale za ním stojaci Willy Boly ju po súboji poslal hlavou do siete. Opakované zábery ukázali, že hráč domácich sa dostal do kontaktu s brankárom, čo Dúbravka reklamoval u arbitrov. Gól však platil. "Boli sme veľmi blízko k trom bodom, napokon sme sklamaní. Mrzí ma, akým spôsobom sme prišli o víťazstvo," citovala agentúra DPA slová trénera Newcastlu Rafaela Beniteza, ktorý celú situáciu komentoval slovami: "Nebolo celkom jasné, či išlo o faul, alebo nie."

Dúbravkovo meno sa skloňovalo aj po zápase v predchádzajúcom kole, v ktorom "straky" prehrali vo Wembley s Tottenhamom Hotspur 0:1. V 82. minúte duelu mu totiž pod rukami nešťastne prešla strela z kopačky Heung-Min Sona, ktorá stála "straky" cenný bod. "Samozrejme som sklamaný, v zápase boli viaceré situácie, z ktorých sme mohli inkasovať, no tejto sme jednoznačne mohli zabrániť. Nejdem však na nikoho hádzať vinu, každý môže spraviť chybu," uviedol vtedy Benitez.

Tento raz však španielsky tréner pripustil, že slovenský brankár mohol ísť do súboja razantnejšie: "Toto je Anglicko, hrá sa tu tvrdšie. V takýchto súbojoch musia byť hráči razantnejší." Hráč domáceho tímu Aaron Hayden tiež nevedel posúdiť, či mal gól platiť, alebo nie: "Neviem, či to bol faul, alebo nie, ale takýchto súbojov je v lige veľa." Newcastle tak figuruje na 16. mieste jeden bod nad pásmom zostupu, Wolvesu patrí 7. priečka.