Main Content

Malkinovi hrozí vysoká pokuta a dištanc: Neviem prečo som sa nezachoval rozumnejšie

utorok, 12. február 2019 09:44 | Autor: Marek Ďaďo

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Evgeni Malkin nikdy nebol hráčom, ktorý by sa štítil tvrdej hry. V posledných rokoch to však vyzerá tak, že začal naberať na agresivite, čo sa prejavilo aj v nočnom zápase s konkurenčnou Philadelphiou. Po nevyberavom zákroku putovala ruská hviezda predčasne pod sprchy.

Počas nočného duelu medzi PittsburghomPhiladelphiou, ktorý ovládli Tučniaci pomerom 4:1, sa v 15. minúte6. sekunde tretej tretiny odohrala situácia, ktorej by sa mali hráči Malkinovho kalibru vyvarovať. Rodák z Magnitogorsku podľa záberov po súboji pri mantineli úmyselne švihol hokejkou do hlavy protihráča Michaela Raffla.

Rozhodcovia preto neváhali a poslali 32-ročného hokejistu rovno pod sprchy. Podľa portálu ESPN by mal Malkin čeliť telefonickému pojednávaniu, čo by znamenalo, že by nemusel byť Pens k dispozícii počas nasledujúcich 5 alebo menej stretnutí a taktiež by si mohol odniesť pokutu vo výške až 10 tisíc dolárov.

Malkinov skrat prišiel po tom, čo mu Raffl v súboji o puk udrel rukou do zadnej strany hlavy. Ruský „bohatier“ mu to vrátil spôsobom sebe vlastným. Raffl za svoj zákrok potrestaný nebol, aj napriek tomu, že v sa blízkosti nachádzal jeden z rozhodcov.

Neviem prečo som sa nezachoval rozumnejšie, keď do konca zostávalo iba 5 minút,“ povedal Malkin, ktorý od 30. januára nehral kvôli zdravotným problémom. „Viem, že je to strašidelné, ale nedotkol som sa jeho helmy alebo ramena. Daroval som im 5 minútovú presilovku. Je to rozhodne moja chyba,“ dodal kajúcne na záver.

Malkin bol v minulosti potrestaný pokutou 5000 dolárov za zákrok na Dustina Browna v januári minulého roka. Zápasovému dištancu vo svojej doterajšej kariére čeliť nemusel.