Main Content

Solskjaer pred zápasom s PSG: Škoda, že nepríde Neymar

pondelok, 11. február 2019 15:34 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: YouTube

Už v utorok sa na Old Trafford stretne v osemfinále Ligy majstrov Manchester a Paríž, pričom tréner United skonštatoval, že ho mrzí absencia Neymara.

Brazílsky futbalista, ktorý prišiel do Parížu Saint-Germain v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur je ikonou parížskeho i brazílskeho futbalu, no v tomto období ho trápi zranenie, pre ktoré musí okrem ligových zápasov vynechať aj osemfinále Ligy majstrov, v ktorom sa PSG stretne s Manchestrom United. Ole Gunnar Solskjaer, ktorý by mal byť čoskoro menovaný ako dlhodobý tréner „Red Devils“, je pravdepodobne pokojnejší, že parížska ofenzíva bude strádať jedného z najlepších driblérov na svete. Zároveň však nórsky bývalý stredopoliar povedal, že absencia Neymara bude v zápase na Old Trafford veľkou škodou. 

„Je to veľmi, veľmi dobrý hráč. Je škoda, že naši fanúšikovia ho v zápase neuvidia a viem, že naši hráči by proti nemu hrali radi. Jednou z vecí, ktoré si ako hráč pamätám, je čeliť najväčším hráčom svete ako napr. Zidane, Figo, Ronaldo či Maldini- ak hráte proti najlepším, posúva vás to vpred a chcete byť ešte lepší, ako sú oni,“ načal o utorokovm prvom zápase osemfinále Ligy majstrov Ole Gunnar Solskjaer. Parížsky celok však okrem Neymara ukrýva v kádri aj ostatných nebezpečných hráčov, ktorí vedia ohroziť akúkoľvek ofenzívu, čoho si je vedomý aj Solskjaer. „Je veľká škoda, že Neymar nebude hrať, no netreba zabúdať na ostatných skvelých hráčov ako Mbappé, Cavani či Di Mária a ostatní. Sú dobrí a určite do toho zápase dajú všetko.“

Kylian Mbappé a Neymar
Kylian Mbappé a Neymar | zdroj: TASR

Manchester United je od decembra 2018, odkedy Mourinha nahradil Solskjaer, vo fantastickej forme, ktorú zdobí 10 výhier a jedna remíza v 11 zápasoch. Nór, ktorý po hráčskej kariére načal profesionálnu trénerskú cestu v Molde, priznal, že jeho najväčší sen bol dostať sa práve do Ligy majstrov, kde ho aktuálne čaká s United veľmi náročný dvojzápas. „Mojím snom bolo dostať sa s Molde do Ligy majstrov, prešiel nejaký čas a predstavte si, som tam! Ešte keď som pozeral los osemfinále, (trénerom United bol stále Jose Mourinho, poznámka redaktora) povedal som môjmu synovi, že toto je výzva, ktorú by som naozaj chcel raz prijať. Viem, budú komplikácie, ale budeme sa snažiť zo všetkých síl,“uzavrel o osemfinále tréner Manchestru United.