Main Content

Ruská hviezda na ceste do Bostonu?

pondelok, 11. február 2019 10:43 | Autor: Marek Ďaďo

Bruce Cassidy
Bruce Cassidy | zdroj: TASR

Boston si ani tento rok nevedie vôbec zle, ale aj napriek tomu bude musieť stále bojovať o účasť vo vyraďovacej časti zámorskej profiligy. S blížiacou sa uzávierkou prestupov sa tak pravdepodobne aj Medvede budú snažiť do tímu získať nejakú posilu. Tou najzaujímavejšou by mohol byť Artemi Panarin.

Boston Bruins sa momentálne nachádzajú na 4. priečke v tabuľke východnej konferencie. Aj oni, rovnako ako množstvo iných mužstiev, sa majú v pláne pred play off posilniť, čo naznačil aj tréner Bruce Cassidy. Ten sa v rozhovore vyjadril, že často rozmýšľa nad hviezdou Columbusu, Artemim Panarinom.

„Snažím sa žiť v prítomnosti, nie v iné dni,“ povedal Cassidy na margo blížiacej sa uzávierky prestupov. „Samozrejme, keď prídem večer domov, budem rozmýšľať, či získame Panarina. Viete, som človek. Tak to je. Potom to prejde a uvarím hamburgery alebo niečo podobné,“ cituje trénera portál NESN.

Panarin je s prestupom pred 25. februárom (uzávierka prestupov) spájaný už dlhšie. Pred pár dňami navyše uviedol, že si praje v lete vyskúšať trh s voľnými hráčmi a s Columbusom tým pádom teraz nový kontrakt nepodpíše.

Sága okolo podpisu novej zmluvy sa začala už v lete minulého roka, počas ktorého Rus prehlásil, že ak sa s vedením Blue Jackets nedohodne do začiatku prípravného kempu, o novom kontrakte nebude počas sezóny rokovať. S vyhlásením o ochote vyskúšať trh voľných hráčov navyše prišlo oznámenie, že hviezdny Panarin mení svojhoagenta.

Artemi jasne kraľuje tabuľke produktivity Modrokabátnikov, keď v doterajších 52 stretnutiach získal 63 bodov za 21 gólov42 asistencií. Panarin navyše vlani stanovil nové klubové maximum v počte získaných bodov, keď si ich na konto pripísal 82. Potreboval na to 81 zápasov. Ak dôjde k jeho výmene, pôjde pravdepodobne o jeden z najväčších trejdov tohto roka, ak nie rovno o ten najväčší.