Main Content

Conor McGregor so šancou na dočasný titul?

nedeľa, 10. február 2019 12:08 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: TASR

V poslednej dobe sa zintenzívnili správy o možnostiach Connora McGregora na ďalší zápas v najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení, v UFC. Po skončení podujatia UFC Brooklyn sám Ír vyjadril záujem o súboj s Donaldom Cerronem. Ten teraz naznačil, že by spolu mohli súťažiť o dočasný titul ľahkej váhy.

Prezident UFC, Dana White, sa pre portál MMAjunkie vyjadril, že by chcel vidieť McGregora zápasiť v lete tohto roku. Taktiež potvrdil, že Donald Cerrone je najžhavejším adeptom, ktorý by mohol Írovi čeliť. Na reálnych kontúrach tohto súboja prikladá aj fakt, že obaja vyjadrili o stretnutie záujem.

Cerrone vzbudil ďalšie otázky po tom, čo na svoj Instagram zverejnil fotku, ktorej popis je vysoko diskutabilný. „Dobré správy The Notorious, vyzerá to tak, že budeme bojovať o dočasný titul ľahkej váhy.“ Američan tak reagoval aj na vyjadrenia KhabibaNurmagomedova, ktorými dal jasne najavo, že neplánuje zápasiť až do novembra.

Súboj o dočasný titul by nemusel byť teda iba výmysel, aj keď je vysoko nepravdepodobné, že by šancu oň zabojovať dostali práve títo dvaja športovci. Pokiaľ by sa UFC rozhodlo predsa len zápas o dočasný opasok zorganizovať, bolo by to maximálne neférové najmä voči Tonymu Fergusonovi, ktorý si to podľa nášho názoru zaslúži oveľa viac.

Pravdepodobnejšie tak je, že si Cerrone celú správu iba vymyslel, aby sa viac zviditeľnil. McGregor a ani Dana White na jeho slová doteraz nezareagovali. Kontroverzný Ír by mal pred ďalšou šancou na opasok dokázať, že si ju naozaj zaslúži. V prípade Cerroneho máme podobný názor, nakoľko iba nedávno prešiel z welterovej do ľahkej váhy.