Main Content

Rekordný večer v NHL, diváci videli až osem remíz

piatok, 8. február 2019 08:52 | Autor: TASR

Hokejisti Montreal Canadiens
Hokejisti Montreal Canadiens | zdroj: TASR

New York 8. februára (TASR) - V zámorskej hokejovej NHL sa v noci na piatok až osem zo štrnástich zápasov rozhodlo v predĺžení, resp. po nájazdovom rozstrele. Tímy tak vyrovnali rekord z rokov 2007 a 2015, keď sa rovnako osem zápasov v jediný deň skončilo remízou.

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili na domácom ľade nad Coloradom 4:3 po predĺžení a uštedrili Avalanche piatu prehru v sérii. Domácich podržal náhradný brankár Pheonix Copley, ktorý mal 34 úspešných zákrokov. Rozhodujúci gól strelil v predĺžení Jevgenij Kuznecov.

Hráči Philadelphie Flyers prišli o osemzápasovú víťaznú sériu, keď prehrali s Los Angeles Kings 2:3 po predĺžení a nájazdoch, v ktorých rozhodol Tyler Toffoli. Naopak, Chicago zvíťazilo v šiestom zápase za sebou, keď zdolalo Vancouver 4:3 po predĺžení.

Montreal s Tomášom Tatarom v zostave vyhral nad Winnipegom 5:2, slovenský útočník nebodoval. Na ľade strávil takmer 16 minút, pripísal si štyri strely a jednu "mínusku".

Ottawa zvíťazila nad Anaheimom 4:0, Christián Jaroš chýbal v zostave "senátorov". Richard Pánik odohral v zápase Arizony s Columbusom 15 a pol minúty, ale jeho tím prehral 2:4. Slovenský útočník mal na konte tri mínusové body.

výsledky:

Buffalo - Carolina 5:6 pp
Florida - Pittsburgh 3:2 pp
New Jersey - New York Islanders 1:2 pp a sn
Philadelphia - Los Angeles 2:3 pp a sn
Washington - Colorado 4:3 pp
Detroit - Vegas 3:4
Montreal - Winnipeg 5:2
Ottawa - Anaheim 4:0
Tampa Bay - St. Louis 0:1 pp
Minnesota - Edmonton 1:4
Nashville - Dallas 3:2 pp
Chicago - Vancouver 4:3 pp
Arizona - Columbus 2:4
Calgary - San Jose 2:5