Main Content

Slovenská 18-ka vstúpila do turnaja V. Dzurillu víťazne

piatok, 8. február 2019 06:08 | Autor: TASR

slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok
slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Piešťany 7. februára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov úspešne vstúpili do turnaja Vladimíra Dzurillu. Na piešťanskom ľade zdolali Nemecko 6:3.

sumár:

SLOVENSKO „18“ – Nemecko „18“ 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Góly: 2. M. Chromiak (Samuel Krajč), 12. Jellúš (M. Hlaváč), 38. Samuel Krajč (F. Gajdoš), 42. Hlaváč (M. Mrázik), 45. M. Mrázik (A. Valigura, M. Beňo), 60. Golian (M. Chromiak, J. Haščák) – 36. Nijenhuis (Kinder, Lindner), 38. Schumacher (Elias), 45. Peterka (Varejka, Volek). Vylúčenia na 2 min.: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0 Rozhodovali: D. Konc st., Baluška – Výleta, P. Šefčík. 268 divákov

SLOVENSKO: Kozel – Golian, Mudrák, F. Gajdoš, Lavička, Hlaváč, M. Beňo, Párička, Hudák – Kupka, D. Sojka, A. Vligura – M. Chromiak, J. Haščák ml., Samuel Krajč – M. Mrázik, Jellúš, M. Volko – O. Lukáčik, J. Eliaš, Lukačka.

Nemecko: Tiefensee – Heyer, Gnyp, Zimmerrmann, Szuber, Fladee, Preto, Raab, Länger – Kinder, Lindner, Nijenhuis – Peterka, Varejka, Volek – Schumacher, Elias, Reinsecker – Henriquez-Morales, Kuqi, Schmidt.

Viliam Čacho, hlavný tréner SR „18“: /zdroj: SZĽH/ „Keď sa vyhrá, tak dojmy po zápase sú príjemné a pozitívne, no ak zápas rozmeníme na ‚drobné‘, tak v našej hre bolo veľa chýb a nepresností, a aj určitá nervozita, predovšetkým počas prvej tretine, keď nám viazla rozohrávka, odskakovali nám puky a ‚nešli nohy‘. Neskôr sa to už zlepšilo, upokojili sme sa strelenými gólmi, no v závere, počas zhruba posledných piatich až siedmich minút sme sa znova pod vplyvom nervozity akoby začali báť o výsledok. Kopili sme chyby v obrane, čo by sa nám nemalo stávať. Súper to totiž môže využiť, no keď sa vyhrá, tak je každý tréner spokojný.“

výsledok druhého zápasu:

Bielorusko - Švajčiarsko 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)