Main Content

Prestupový šok v Španielsku? Barcelona loví v Reale Madrid!

štvrtok, 7. február 2019 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

El Clasico
El Clasico | zdroj: TASR

Málokedy sa stane, že hráč priamo prestúpi na linke Madrid - Barcelona, prípadne opačne. Keď sa tak stane, dlho sa o tom hovorí, riešia to médiá, fanúšikovia aj široká verejnosť. K niečomu takému sa údajne schyľuje aj teraz.

Najväčším prestupom za posledné dekády medzi Realom Madrid a FC Barcelona bol odchod Portugalčana Luisa Figa z Katalánska do hlavného mesta v roku 2001. Fanúšikovia Blaugranas sa vtedy Figovi „odvďačili“ hodenou odrezanou prasacou hlavou. Ktovie, či niečo podobné hrozí aj teraz.

Šéf Barcelony José Maria Bartomeu totiž otvorene hovorí o tom, že by Katalánci mohli získať jedného z hráčov z kádra nenávideného rivala. „Ak nám naši tréneri povedia, že chcú hráča, ktorý chce opustiť Real Madrid, samozrejme, že sa ho pokúsime získať,“ cituje jeho slová program ​El Partidazo de COPE.

Vo veľkom sa totiž špekuluje, že na Camp Nou by v lete mohol prísť stredopoliar Isco, ktorý sa v španielskej metropole dlhodobo trápi a pred odchodom z Malagy do Realu bol veľkým fanúšikom FC Barcelona. Dôkazom je fakt, že jeho domáci miláčik, pes, sa volá Messi.

„Ak dostanem echo, že koučovia chcú niekoho z Realu, budem kontaktovať prezidenta Bieleho Baletu Florentina Pereza. Od roku 2010, kedy som vo funkcii, sa ale nič také nestalo,“ povedal prezident FCB Bartomeu. Možný záujem o Isca nevylúčil na tlačovej konferencii ani kormidelník Kataláncov Ernesto Valverde.