Main Content

Richard Pánik hlavným adeptom na výmenu

štvrtok, 7. február 2019 08:39 | Autor: Marek Ďaďo

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Slovenský útočník Richard Pánik sa v tejto sezóne prezentuje nevyrovnanými výkonmi. Častokrát sa preto ponúka otázka, či to nebude práve on, kto si ešte pred uzávierkou prestupov bude baliť v Arizone kufre. Podľa najnovších informácií je o 28-ročného Martinčana slušný záujem.

Richard Pánik už v NHL vystriedal niekoľko klubov. Azda najlepšie obdobie zažil v Chicagu, odkiaľ ho však po bodových suchotách v januári minulého roku poslali do Arizony. Martinskýrodák je však už vcelku dobre známy tým, že má problém udržať si dlhodobú formu, čo ho postihlo aj v „púšti“.

Podľa jedného z expertov portálu The Athletic, CraigaMorgana, by mal byť práve Pánik najžhavejším artiklom prípadnej výmeny, ktorá by mala prísť ešte pred uzávierkou prestupov v prípade, že Kojoti vypadnú z boja o play off alebo sa im uzdraví dostatok hráčov. O Pánika sa už údajne začali zaujímať rôzne kluby zámorskej profiligy.

Aj v zámorí dobre vedia o nevyrovnanosti slovenského útočníka. „Keď je dobrý, tak je naozaj veľmi dobrý. Keď dobrý nie je, je to pre fanúšikov znepokojujúce,“ napísali o Pánikovi na spomínanom webe. Pánik by sa navyše v júli tohto roku mohol stať nechráneným voľným hráčom, čím sa šance na jeho výmenu pred 25. februárom výrazne zvyšujú.

V aktuálnom ročníku získala celková 52-ka draftu z roku 2009 dokopy 22 bodov za 10 gólov12 asistencií50 zápasoch. Arizona sa momentálne nachádza na 11. priečke v tabuľke západnej konferencie, pričom na postupové miesta stráca iba 3 body. O osude Pánika by sa teda malo rozhodnúť v najbližších týždňoch.