Main Content

Slovenské fedcupové trio absolvovalo v Lotyšsku prvý hodinový tréning: Museli sme čakať

streda, 6. február 2019 12:52 | Autor: TASR

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová | zdroj: TASR

Riga 6. februára (TASR) - Slovenské tenistky Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová a Rebecca Šramková absolvovali v utorok večer v Lotyšsku úvodný tréning. V Riga aréne sa počas víkendového súboja 1. kola II. svetovej skupiny očakáva po oba dni 6000 divákov. Kapacita hokejovej arény v tenisovej úprave je okolo 8500.

"Na úvodný hodinový tréning sme museli čakať, lebo ešte dokončovali dvorec. V Rige je podobná zima ako v Bratislave, akurát nasnežilo. Naše ubytovanie v hoteli je štandardné, od haly vzdialené asi desať minút. Keďže organizátori vybrali za dejisko hokejovú arénu, vládne v nej ešte aj dnes pracovný ruch, dokončujú lóže a všetko okolo. Aréna je veľká, popravde, nie je v nej teplo...". referoval pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu z dejiska stretnutia vedúci výpravy Ľubomír Páleník, športovo-technický riaditeľ STZ.

Žreb stretnutia bude v piatok o 11.00 SEČ. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00 SEČ, v nedeľu od 12.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Víťaz zápasu postúpi do aprílovej baráže o svetovú skupinu, zdolaný tím bude bojovať o záchranu v druhej lige.