Main Content

VIDEO: Hviezda Dortmundu po senzačnom vypadnutí Borussie: Je to frustrujúce

streda, 6. február 2019 09:48 | Autor: TASR

Futbalisti Borussie Dortmund
Futbalisti Borussie Dortmund | zdroj: TASR

Dortmund 6. februára (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund nezvládli utorňajšie osemfinále Nemeckého pohára. V 118. minúte predĺženia viedli doma nad Werderom Brémy 3:2, z postupu sa však napokon tešili hostia. V poslednej minúte po rohovom kope hostí Martin Harnik poslal duel do rozstrelu, v ktorom mali viac šťastia Brémy.

Dortmund sa musel už pred zápasom vyrovnať s nečakanými komplikáciami. Prvého brankára Romana Bürkiho aj jeho náhradníka Marwina Hitza vyradila chrípka. Priestor tak dostal Eric Oelschlägel, bývalý hráč Werderu. Práve on bol smutným "hrdinom" duelu, keď mu v závere predĺženia prepadla hlavička Harnika. "Je to frustrujúce. Dvakrát sme v predĺžení pustili náskok, to sme nemali dopustiť. Potom sme prehrali v rozstrele," citovala agentúra AFP slová Maria Götzeho.

V opačnej pozícii bol peruánsky veterán Claudio Pizarro. Na ihrisko sa dostal v úvode predĺženia. Najprv v 108. minúte vyrovnal a v rozstrele poslal svoj tím do vedenia 1:0. "Dobre to pre nás dopadlo. Zaslúžili sme si postup," povedal 40-ročný striedajúci žolík a dodal: "Presne pre takéto šialené zápasy som tu a svojimi skúsenosťami môžem pomôcť."