Main Content

Prestupový prepadák Fred: Je jeho budúcnosť v Manchestri?

štvrtok, 7. február 2019 10:23 | Autor: Jakub Vaverka

Fred
Fred | zdroj: Instagram

Brazílčan Fred prišiel do Manchestru United z ukrajinského Šachťaru Donetsk na podnet portugalského trénera Josého Mourinha. V červenom drese sa ale doteraz nedokázal presadiť a diskutuje sa o tom, že by mohol po sezóne zmeniť pôsobisko a prestúpiť niekam inam.

Odkedy v decembri opustil portugalský tréner José Mourinho Manchester United, brazílsky reprezentant Fred sa na ihrisko dostal len veľmi zriedka. Jednoducho, nórsky kormidelník Ole Gunnar Solskjaer dáva prednosť iným futbalistom a vzhľadom na to, že sa Diablom teraz darí, nie je dôvod, aby futbalisti z lavičky dostávali väčší priestor.

Preto sa špekuluje o tom, že Fred by mohol po sezóne zmeniť pôsobisko. Ako sa ale ukazuje, nemusí to byť tak úplne pravda. „Tréner Ole Gunnar Solskjaer si dohodol s Brazílčanom Fredom stretnutie, na ktorom ho chce uistiť v tom, že jeho budúcnosť v Manchestri United je istá a nemusí sa báť letného predaja,“ píšu britskí novinári.

Manchester United vyhral po ambicióznym Nórom deväť z desiatich zápasov a vrátil sa do hry o majstrovský titul. Denník ​Metro tvrdí: „Vydiskutovali si to na súkromnom stretnutí, Fred je stále súčasťou plánov vedenia Red Devils.“

Samotného Solskjaera sa na situáciu okolo Freda opýtali aj novinári na tlačovej konferencii. „Nemyslím si, že táto otázka je na mieste. Je o tom, že hráči musia byť pripravení a čakať na šancu. Fred pracuje na tréningoch veľmi tvrdo, je to dobrý chlapec. Je to kvalitný futbalista, o jeho talente nepochybujeme. Nie je ľahké prísť do Manchestru a rýchlo sa adaptovať.“