Main Content

Ramsay privítal hráčov pred Kaufland Cupom. V tíme je len jeden nováčik (nominácia)

utorok, 5. február 2019 11:32 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Bratislava 5. februára (TASR) - Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay privítali na utorňajšom zraze všetkých 22 nominovaných hráčov.

Pred nadchádzajúcim domácim turnajom Kaufland Cup museli v piatok oproti pôvodnej nominácii urobiť tri zmeny.

Zranenia vyradili z účasti obrancov Adama Drgoňa (HKM Zvolen) a Mária Grmana (Slovan Bratislava) a útočníka Ladislava Nagya (HC Košice). Drgoňa vyradilo zranenie aj pred decembrovým Švajčiarskym pohárom. Nahradili ich Patrik Koch (HC Košice), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg) a útočník Dávid Bondra (HK Poprad).

Slovákov po prvom utorňajšom tréningu na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave čaká ešte jeden v stredu, už vo štvrtok o 18.00 h otvoria turnaj stretnutím proti Bielorusku (18.00 h). V sobotu si zmerajú sily s olympijským tímom Ruska (16.00 h). Ich súperi sa stretnú vo vzájomnom súboji v piatok o 18.00 h.

Realizačný tím reprezentácie opäť posilnilo nové meno. Šéf slovenskej striedačky Craig Ramsay mal v Nemecku okrem stáleho asistenta Róberta Petrovického k dispozícii Jána Pardavého z Trenčína. Vo Švajčiarsku dostal možnosť pričuchnúť k atmosfére a sledovať prácu kanadského odborníka Ivan Droppa. V Bratislave sa vedľa dvojice Ramsay - Petrovický postavil na striedačku Andrej Podkonický zo Zvolena.

Jediný nováčik v tíme je Adam Liška, ktorý si pozvánku vypýtal stabilnými výkonmi v Kontinentálnej hokejovej lige v drese Slovana Bratislava. Okrem neho si realizačný tím stiahol z juniorského výberu, ktorý sa predstavil v Kanade, aj Martina Fehérváryho.

V 22-člennom kádri figuruje jedenásť hráčov z najvyššej domácej súťaže, štyria prišli z KHL, z nich traja zo Slovana, česká extraliga dodala päť hokejistov a Fehérváry pôsobí vo švédskom HV 71 a Martin Štajnoch v EC Red Bull Salzburg. Najskúsenejší hráč v kádri je Sersen so 112 štartmi, v ktorých strelil deväť gólov, najlepší strelec zo súčasného kádra je Libor Hudáček z Bílí Tygři Liberec s bilanciou 92 duelov a 20 gólov.

Nominácia SR na tréningový kemp v Bratislave (5.-6. februára) a Kaufland Cup 2019 (7.-9. februára) v Bratislave:

brankári: Andrej KOŠARIŠŤAN (HC Nové Zámky, štarty v reprezentácii/góly: 2/0), Branislav KONRÁD (HC Olomouc, ČR, 20/0)

obrancovia: Michal ČAJKOVSKÝ (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 46/5), Peter ČEREŠŇÁK (HC Škoda Plzeň, ČR, 71/8), , Martin FEHÉRVÁRY (HV 71, Švéd., 16/1), Martin CHOVAN (HC 07 Detva, 5/1), Martin ŠTAJNOCH (EC Red Bull Salzburg, Rak., 20/0), Mislav ROSANDIČ (Mountfield HK, ČR, 9/0), Michal SERSEN (Slovan Bratislava, KHL, 112/9), Patrik KOCH (HC Košice, 2/0)

útočníci: Samuel BUČEK (HK Nitra, 2/1), Libor HUDÁČEK (Bílí Tygři Liberec, ČR, 92/20), Michal CHOVAN (HKM Zvolen, 6/1), Milan KYTNÁR (HKM Zvolen, 11/0), Patrik LAMPER (Slovan Bratislava, KHL, 10/2), Róbert LANTOŠI (HK Nitra, 5/0), Adam LIŠKA (Slovan Bratislava, KHL, 0/0), Matej PAULOVIČ (Mountfield HK, ČR) 16/2, Radovan PULIŠ (HC 07 Detva, 8/2), Matúš SUKEĽ (Slovan Bratislava, KHL, 12/0), Rastislav ŠPIRKO (HKM Zvolen, 40/4), Dávid BONDRA (HK Poprad, 19/4)

Program turnaja:

štvrtok 7. februára o 18.00 h SLOVENSKO - Bielorusko

piatok 8. februára o 18.00 h Rusko – Bielorusko

sobota 9. februára o 16.00 h SLOVENSKO – Olympijský tím Rusko