Main Content

VIDEO: Bayern napriek nečakanému zlyhaniu stále verí v rekordný titul: Prehra má pre nás veľmi trpkú príchuť

nedeľa, 3. február 2019 15:19 | Autor: TASR

Sklamaní futbalisti FC Bayern Mníchov
Sklamaní futbalisti FC Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Mníchov 3. februára (TASR) – Futbalisti Bayernu Mníchov podľahli v sobotňajšom zápase 20. kola najvyššej nemeckej súťaže Bayeru Leverkusen 1:3 a na lídra tabuľky z Dortmundu strácajú už 7 bodov. Sen o rekordnom siedmom titule za sebou sa tak Bavorom komplikuje.

Úradujúci majster viedol po prvom polčase nad "farmaceutmi" po góle Leona Goretzku 1:0, no po zmene strán inkasoval až tri góly. "Chýbala nám kompaktnosť. Nemôžeme dostať tri góly a očakávať, že na ihrisku Leverkusenu zvíťazíme. Je dôležité, aby sme boli silní v obrane, pretože práve kompaktná defenzíva rozhodne o budúcom šampiónovi," povedal po zápase tréner hostí Niko Kovač. Bayern si pripísal už štvrtú prehru v dvadsiatich zápasoch aktuálneho ročníka. Teda rovnaký počet, ako za celú prechádzajúcu sezónu, či za 68 zápasov v dvoch za sebou nasledujúcich ročníkoch pred tým. "Dnešná prehra má pre nás veľmi trpkú príchuť, najmä keď sme v tomto dueli potrebovali nutne zvíťaziť. Rečami však žiadne body nezískame, a preto je úplne jedno, čo teraz poviem," reagoval na situáciu útočník FCB Thomas Müller. Tréner Kovač aj napriek prehre naďalej verí v obhajobu titulu: "Na čelo tabuľky strácame sedem bodov, čo nie je malá strata, no rozdiel mohol byť až 9-bodový. Našťastie Dortmund len remizoval. Zo zvyšných 14 zápasov teraz musíme vyťažiť maximum, čo určite nebude jednoduché."

Bayernu patrí po 20. kole 3. priečka s rovnakým počtom bodov ako majú druhá Borussia Mönchengladbach, Leverkusen je na siedmom mieste.

Líder tabuľky z Dortmundu si z horúcej pôdy vo Frankfurte odniesol bod za remízu 1:1. "Bol to veľmi atraktívny zápas hraný vo vysokom tempe. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Úvodných 15 minút bolo pre nás veľmi náročných. Domáci na nás vybehli s vysokým pressingom, čím nám výrazne komplikovali tvorbu hry. Neskôr to už bolo v poriadku, podarilo sa nám dostať do zápasu a vypracovať si gólové šance. Chceli sme vyhrať za každú cenu, no chýbala nám presnosť v koncovke, a preto sa musíme uspokojiť s remízou," zhrnul po zápase tréner Dortmundu Lucien Favre. Úvodný gól duelu strelil v 22. minúte Marco Reus: "Vždy zdôrazňujeme, že chceme v každom stretnutí zvíťaziť. Hnevám sa na seba, že som v prvom polčase premárnil dve veľmi dobré šance, najmä pre to, že sa domácim o pár minút neskôr podarilo vyrovnať. V konečnom dôsledku však zápas skončil zaslúženou remízou." O vyrovnanie sa postaral v 34. minúte duelu objav sezóny Luka Jović, ktorý sa už 14. gólom v sezóne osamostatnil na čele tabuľky kanonierov práve pred Reusom. Aj vďaka streleckej forme 21-ročného Srba patrí Frankfurtu priebežná 5. priečka.