Main Content

Duncan Keith sa vyjadril k odchodu z Chicaga

nedeľa, 3. február 2019 12:26 | Autor: Marek Ďaďo

Duncan Keith a Danton Heinen
Duncan Keith a Danton Heinen | zdroj: TASR

V aktuálnom ročníku zámorskej NHL sa už neraz šuškalo o možnom odchode jedného z najdôležitejších hráčov Jastrabov. Počas týždňa sa objavili zvesti, že sa vedenie Chicaga spýtalo Duncana Keitha, či nechce zrušiť svoju klauzulu o nevymeniteľnosti. Obranca sa nebál k celej situácii vyjadriť.  

Kanaďan bol súčasťou organizácie Blackhawks po 14 rokov. Otázne je, či tomu tak bude aj naďalej. Po výhre 7:3 nad Buffalom sa Keith novinárom zveril, že sa žiadna debata o zrušení jeho klauzuly o nevymeniteľnosti neviedla. „Mám to tu v Chicagu rád a nikto mi nič nespomínal. Naozaj som o ničom priveľmi nerozmýšľal. Máte nejaké informácie z vonku. Neviem odkiaľ prichádzajú. Ja beriem deň po dni,“ cituje Keitha oficiálny web NHL.

Komentár 3-násobného držiteľa prsteňa pre víťaza Stanley Cupu prišiel po tom, čo Pierre LeBrun z portálu TSN uviedol, že by mohol Keith pred uzávierkou prestupov zmeniť dres. Kontrakt 35-ročného zadáka platí do konca sezóny 2022/2023. Počas doterajšieho pôsobenia v organizácii dopomohol Jastrabom k zisku 3 strieborných pohárov (2010,20132015).

Chicago momentálne stráca 5 bodov na poslednú postupovú priečku do play off. Keith je jeho najvyťaženejším hráčom, pričom v zápasoch na ľade priemerne strávi 22 minút41 sekúnd. Jeho presun k tímu s väčšími ambíciami na titul by však bol pochopiteľný. Keith ale nevyzerá, že by sa mu podobné „problémy“ chcelo riešiť.

„Nezačnem o všetkom hovoriť a vytvárať príbehy o tom, čo by som si mohol myslieť, čo by som mohol urobiť. Nebudem špekulovať o tom ako sa cítim. Nenechám sa do toho vtiahnuť,“ poznamenal na záver.