Main Content

VIDEO: Kucka ústrednou postavou pri senzačnom zlyhaní Juventusu: Nikdy sa nevzdávam

nedeľa, 3. február 2019 12:14 | Autor: TASR

Juraj Kucka
Juraj Kucka | zdroj: TASR

Turín 3. februára (TASR) – Futbalisti Juventusu Turín nezvládli ani druhý zápas v týždni, keď po stredajšej prehre vo štvrťfinále Talianskeho pohára na pôde Atalanty Bergamo (0:3) neudržali v lige v domácom prostredí dvojgólové vedenie a s FC Parma len remizovali 3:3. Ústrednou postavou hostí bol Slovák Juraj Kucka, ktorý pripravil dva góly svojho tímu.

Juventus viedol v 62. minúte po góloch Cristiana Ronalda a Danieleho Ruganiho už 2:0, a nič nenasvedčovalo tomu, že by mali mať zverenci trénera Massimiliana Allegriho problém dotiahnuť stretnutie do víťazného konca. Už o dve minúty neskôr však 31-ročný slovenský stredopoliar posadil milimetrový pas z pravej strany na hlavu Antonina Barillu a Parma sa priblížila na rozdiel jediného gólu. Nadšenie hostí schladil hneď v 66. minúte svojím druhým gólom v zápase Ronaldo, ktorý po centri Mandžukiča z pravej strany suverénne prehlavičkoval Iacoponiho. O osem minút neskôr bol však rozdiel opäť jednogólový, keď Kuckovu prudkú prízemnú prihrávku zužitkoval Gervinho a pätičkou prekonal Perina v bránke "Starej dámy". Vyrovnávajúci gól strelil v 3. minúte nadstaveného času Gervinho.

"Aj napriek nepriaznivému vývoju, sme dnes ani na chvíľu nezložili zbrane a napokon sa nám podarilo získať veľmi dôležitý bod. Ja sám sa nikdy nevzdávam a som veľmi rád, že som súčasťou tímu s podobnou mentalitou. Máme však pred sebou ešte dlhú cestu a nesmieme poľaviť v našom snažení," povedal po zápase Kucka pre klubový web.

Bývalý hráč FC Janov, AC Miláno, či Trabzonsporu sa do zápasového rytmu vracia po dvoch mesiacoch, počas ktorých laboroval so zranením brušného svalu. "Každý týždeň sa cítim fyzicky lepšie pripravený. Na tréningu pracujem veľmi tvrdo, aby som sa čo najskôr etabloval v novom prostredí. Pozorne sledujem svojich spoluhráčov a trénerov a učím sa, ako sa stať súčasťou tohto klubu," povedal.

Juventus v zápase viedol 2:0 i 3:1, no napokon sa musel uspokojiť len s jedným bodom. "Boli sme nevýrazní v obrane a dopustili sme sa zbytočných chýb pred druhým a tretím gólom. Je to veľká škoda. Body sme mali takpovediac vo vrecku. Ak však chcete zvíťaziť, nemôžete len útočiť. Je veľmi dôležite vychádzať zo zabezpečenej obrany. Dnešný výsledok pre nás nič nemení, nemôžeme si však začať myslieť, že víťazstvá prídu samé," citovala po zápase Allegriho agentúra AP. Juventus sa musel v sobotu zaobísť bez svojich obranných opôr Andreu Barzagliho, Leonarda Bonucciho a Giorgia Chielliniho, ktorých vyradilo zranenie. Išlo vôbec o prvý zápas po 7 rokoch, keď sa v obrannej trojici Juve neobjavili ani jeden zo spomenutých hráčov.

Úradujúci majster má na čele tabuľky pred druhým Neapolom, ktorý si v sobotu poradil so Sampdoriou Janov 3:0, náskok 9 bodov a v aktuálnom ročníku Serie A stále nepozná chuť porážky. Parme patrí 12. priečka.