Main Content

Hrbatý ja napriek prehre s Kanadou na hráčov hrdý: Bola to lahôdka

sobota, 2. február 2019 19:51 | Autor: TASR

Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý | zdroj: TASR

Bratislava 2. februára (TASR) - Jeho zverencom sa nepodarilo postúpiť na vytúžený finálovú turnaj v Madride. Kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý bol však napriek prehre 2:3 s Kanadou na hráčov hrdý. Dvojdňový kvalifikačný duel na antuke v bratislavskom NTC bol podľa jeho slov lahôdkou pre tenisových fanúšikov.

"Boli to absolútne úžasné zápasy vo skvelej atmosfére. Bol to svetový tenis, ktorý tu už veľmi dlho nebol. Diváci si mohli prísť na svoje. Za bonbónik by som označil duel Martina Kližana s Denisom Shapovalovom. Boli v ňom výmeny, ktoré môžeme sledovať na grandslamových turnajoch. Bežný človek sa tam nedostane, teraz ich mohol vidieť doma. Bola to paráda vychutnať si, ako sa obaja naháňali po kurte a ako hrali milimetrové lopty s absolútnou presnosťou a razanciou," nadchýnal sa Hrbatý.

Tesná prehra ho mrzí, verí však, že jeho tím ešte bude mať šancu zabojovať o účasť na finálovom turnaji. "Vždy, keď sa prehrá, tak človek cíti sklamanie, lebo mieri na najvyššie méty. Taký je však šport, treba sa na druhý deň znovu postaviť a bojovať. Keď sa ide na 100% a nič sa nezanedbá, nemusí sa človek za nič hanbiť. Dá sa odísť z kurtu so vztýčenou hlavou. Som presvedčený o tom, že tento tím ešte dostane šancu postúpiť do Madridu."