Main Content

Slovan stále nemá dosť: Angažoval už 18. legionára a nemusí byť tomu koniec…

sobota, 2. február 2019 16:44 | Autor: Filip Chudý

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Belasý káder sa zmenil na pestrofarebnú zmesku hráčov z rôznych krajín. Najnovšie prišiel Brazílčan!

ŠK Slovan Bratislava pokračuje v legionárskej ceste, keďže angažoval ďalšieho hráča zo zahraničia. Oficiálna stránka ukrajinského Zorja Luhansk v sobotu informovala, že belasím uvoľnila na polročné hosťovanie s opciou Brazílčana Rafaela.

Rafael Ratao je 23-ročný útočník schopný zahrať aj na krídle, pre ktorého bude Slovan už 14. (!) klubom v profesionálnej kariére, pričom je odchovancom FC Sao Paulo, ale keďže v jeho prvom tíme nepôsobil, do výpočtu klubov v seniorskej kariére sa mu neráta.

Väčšinu kariéry strávil doma v Brazílii v nižších súťažiach. Prvý legionársky chlebík okúsil v Japonsku, ale za Albirex Niigata neodohral nakoniec ani minútu. Neskôr pôsobil aj v FC Čchungdžu, pričom v druhej kórejskej lige odohral 17 zápasov a dal 5 gólov. Pred touto sezónou prišiel do Luhanska, za ktorý mal v lige bilanciu 11 zápasov/2 góly a v predkolách Európskej ligy 4/2.

Z tohto ukrajinského klubu prišiel pred rokom do Slovana aj ľavý obranca Arťom Suchockij. Rafaelovi Rataovi budú na hrote útoku robiť konkurenciu ďalší legionári Andraž Šporar a Boris Cmiljanič. Čo sa týka Slovákov, Filip Hološko si môže hľadať nový klub a situácia okolo veľkého talentu Davida Strelca je nateraz nejasná, keďže neodišiel s prvým tímom belasých na sústredenie do Turecka. Údajne ho nepustili rodičia pre strach z počasia...

Slovan nedávno oznámil angažovanie Maďara Richarda Guzmicsa, teraz teda príde Brazílčan Rafael Ratao, pričom podľa našich informácií s klubom podpísal trojročnú zmluvu aj Čech Erik Daniel z Ružomberka. Spolu s nimi by tak mal Slovan aktuálne v kádri 18 (!) legionárov, pričom aktuálne ešte testuje na ľavý kraj obrany Rakúšana Stefana Stangla, ktorý je polroka bez klubu. Ale v sobotnom zápase proti Tromsö IL nútene striedal už v prvom polčase. Pre úplnosť, Slovan prehral s 10. mužstvom nórskej ligy 2:3, pričom prehrával už 0:3.