Main Content

Hodnotenie Polášeka po zisku druhého bodu s Kanadou

sobota, 2. február 2019 13:34 | Autor: TASR

Filip Polášek
Filip Polášek | zdroj: TASR

Bratislava 1. februára (TASR) - Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Davisovho pohára nad Kanadou 2:1.

O dôležitý druhý bod sa na antuke v Bratislave postarali Martin Kližan s Filipom Poláškom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime 3:6, 7:5, 6:3. Kližan nahradil pôvodne nominovaného Igora Zelenaya. .

Polášek priznal, že v úvode debla nebol slovenský pár vo svojej koži. "Nezačali sme najlepšie, predstavovali sme si to inak. Nevyšiel nám prvý gem pri podaní Kliža, trochu sme sa trápili na returne. Postupne sme sa však dostali do tempa, suverénne sme si vyhrávali podania a lepšie sme returnovali. Kľúčový bol záver druhého setu, keď sme Kanaďanov brejkli, čo ich zlomilo. V treťom sete sme už boli jasne lepší. Prekvapilo nás, že kanadský kapitán nepostavil Petra Pelanskeho. Kližko potvrdil, že momentálne ja najlepší slovenský deblista na antuke. Dobre sa na dvorci dopĺňame, ja si to odservujem, on hrá výborne odzadu."

Na finálovom turnaji (18.-24. novembra) sa predstaví 18 tímov. Istú účasť má kvarteto vlaňajších semifinalistov Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, USA a dvaja držitelia voľných kariet Argentína s Veľkou Britániou. Doplní ich tucet úspešných tímov z kvalifikácie. Miestenku do Madridu majú po sobote vo vrecku aj Austrália, Japonsko, Taliansko a Kazachstan

 

kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára

SLOVENSKO - Kanada 2:1

Martin Kližan, Filip Polášek - Shapovalov, Auger-Aliassime 3:6, 7:5, 6:3