Main Content

Skvelé, Kližan podržal Slovensko! S Kanadou po prvom dni nerozhodne 1-1!

piatok, 1. február 2019 18:43 | Autor: TASR

Martin Kližan
Martin Kližan | zdroj: TASR

Bratislava 1. februára (TASR) - Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Kanadou 1:1.

O vyrovnávajúci bod pre domácich sa na antuke v Bratislave postaral Martin Kližan, ktorý zdolal kanadskú dvojku Félixa Augera-Aliassimea 7:5, 6:3. V prvom sete otočil z 2:5. Sobotňajší program odštartuje v AXA aréne NTC o 11.00 h štvorhrou.

Auger-Aliassime Kližana zaskočil tlakom úderov k základnej čiare. A hoci mu nešlo prvé podanie, aktívny bol aj po druhom, Kližan bol neistý a robil chybu za chybou, Chytil sa za stavu 0:3 kvalitným servisom a prvý víťazný gem zakončil parádnym “slajsnutým” stopbalom. Lenže vzápätí bol pri preberaní iniciatívy príliš netrpezlivý a súper viedol 4:1. Za stavu 5:3 podával Kanaďan na víťazstvo v sete a vyšli mu štyri prvé podania. Klužan ho však napriek tomu brejkom, následne získal aj ďalšie tri gemy a prvý set sa stal jeho korisťou. Najlepší slovenský singlista začal hrať oveľa trpezlivejšie, čo bol kľúč k obratu. Často využíval topspinové údery a vysoké "kopce" na súpera platili.

V druhom sete bol Kližan v hernej pohode. dominoval vo výmenách, kratšie údery Kanaďana nekompromisne trestal forhendovými winnermi. Po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 5:1. Auger-Aliassime ešte znížil na 3:5, no v desiatom geme premenil Kližan pri podaní súpera hneď prvý mečbal a zabezpečil Slovensku vyrovnávajúci bod.

kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára

SLOVENSKO - Kanada 1:1 po prvom dni

Filip Horanský - Denis Shapovalov 4:6, 5:7

Martin Kližan - Félix Auger-Aliassime 7:5, 6:3

sobota 11.00:

Filip Polášek, Igor Zelenay - Auger-Aliassime, Shapovalov
Kližan - Shapovalov
Horanský - Auger-Aliassime