Main Content

Ďalší legendárny zápas pre McGregora?

piatok, 1. február 2019 11:33 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: Instagram

Záujemcov o boj s najslávnejším zápasníkom MMA je ako maku. Azda každý bojovník UFC by si chcel zmerať sily s Conorom McGregorom. Jedným nich je po novom aj legendárny Georges St-Pierre. V jeho prípade by však nemuselo ísť iba o utópiu.

Člen Boxerskej siene slávy a tréner Georgesa St.Pierrea, Freddie Roach, uviedol, že jedna z najväčších osobností histórie MMA by mohla svoj posledný zápas bojovať práve proti „veľkohubému“ McGregorovi.

GSP nezápasil od novembra 2017, kedy na turnaji UFC 217 porazil Michaela Bispinga, získal titul strednej váhy a stal sa držiteľom dvoch opaskov zároveň (welterovástredná váha). Freddie Roach je St.Pierreovým boxérskym trénerom už od roku 2010. V podcaste Brendana Schauba sa nechal počuť, že by si prial, aby GSP bojoval v rozlúčkovom zápase kariéry proti slávnemu Írovi.

Myslím si, že to bude iba jeden zápas. Iba jediný. Proti írskemu chlapcovi. Má veľké ústa,“ cituje Roacha portál The Sun. „Váhu urobíme. Georges je na novej diéte, ide to naozaj skvele. Chceli sme dokázať, že môžeme ísť do vyššej váhovej kategórie a zvládli sme to. Dana nebol nadšený, že sme sa vzdali titulu.“ Roach tak reagoval na situáciu, kedy sa musel GSP krátko po zisku titulu opasku vzdať kvôli zdravotným problémom.

„Teraz chceme ísť do nižšej váhovej kategórie a byť trojnásobnými svetovými šampiónmi v troch rôznych divíziách.“ To znamená, že Roach vyjadril túžbu, aby sa 37-ročný St-Pierre postavil aj Khabibovi Nurmagomedovovi. Akýkoľvek z týchto zápasov by bol rozhodne zaujímavý.