Main Content

Výborná správa, Černák zostáva v Tampe natrvalo

piatok, 1. február 2019 10:59 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

To, čo sa posledné týždne iba šepkalo, sa teraz stáva realitou. Slovenský obranca Erik Černák by mal natrvalo zostať v najlepšom tíme zámorskej NHL. Obdržal totižto správu, ktorá nedávno zastihla aj Christiána Jaroša z Ottawy.

Ako uvádza uznávaný portál The Althletic, vedenie Tampy Bay LightningČernákovi oznámilo, aby si na Floride začal hľadať nové bývanie. To znamená iba jediné, 21-ročný zadák sa natrvalo usadí v jednej z troch obranných línií Bleskov.

„Nemám rád upratovanie,“ povedal Slovák s úsmevom. „Znamená to pre mňa veľa, znamená to, že zostávam.“

Černák tak tohtotýždňové voľno využil na sťahovanie. Popri jeho výkonoch bolo iba otázkou času, kedy sa vedenie Tampy konečne odhodlá k tomuto kroku.

Košickýrodák v tejto sezóne odohral v najlepšej lige sveta 29 zápasov, v ktorých zaznamenal 7 bodov, všetky za asistencie. V tabuľke +/- svieti pri jeho mene kladných 9 bodov. V Tampe sú s ním spokojní a kompetentné osoby sa už neraz vyjadrili, že je ťažké poslať Černáka späť na farmu, aj napriek tomu, že majú obrancov v kabíne dostatok.

Výsledkom bolo rotovanie 7 zadákov. Černák spôsobil tímu z Floridy „príjemné problémy“, ktoré sa pre slovenského fanúšika vyriešili najlepšie ako mohli. Nečudovali by sme sa, keby sa Blesky na konci sezóny konečne radovali zo zisku Stanleyho pohára. Bolo by úžasné vidieť hokejový grál opäť na Slovensku. Toto všetko sú však iba dohady, rozhodne sa v jarných bojoch play off.