Main Content

Nitra stále čaká na verdikt ohľadom hviezdneho Versteega

piatok, 1. február 2019 06:43 | Autor: TASR

Kris Versteeg, HK Nitra
Kris Versteeg, HK Nitra | zdroj: TASR

Nitra 31. januára (TASR) - Hokejový klub HK Nitra ešte stále nemá definitívu od arbitrážnej komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) o prestupe Krisa Versteega.

Dvojnásobného držiteľa Stanleyho pohára síce už zaregistroval ako svojho hráča v SZĽH, no zatiaľ s ním nemôže počítať.

Klub sa k situácii vyjadril vo štvrtok v oficiálnom stanovisku na svojej internetovej stránke. "Do tejto chvíle nemáme stanovisko rozhodnutia od arbitrážnej komisie IIHF. Po procesnej stránke sme však urobili všetko, čo bolo v našich silách. Pokúšali sme sa to vybaviť cez všetky možné linky. Aktuálne už len čakáme a veríme v kladné stanovisko arbitráže. Objavila sa informácia, že Kris už je registrovaný ako hráč Nitry v SZĽH. To je pravda, ale napriek tomu nemáme definitívu z IIHF. Čakáme na ňu nielen my, ale v zámorí aj samotný Kris Versteeg. Ten je každú chvíľu v kontakte s Tomášom Chrenkom a rovnako nervózne očakáva stanovisko IIHF. Aj toto naťahovanie v ostatných dňoch ho len utvrdilo v tom, že chce prísť do Nitry a pomôcť nášmu klubu spropagovať nielen HK Nitra, ale aj našu ligu pred blížiacimi sa MS. Z jeho strany ide o dobročinnú vec, zarábať u nás bude symbolické euro. Navyše nikdy nehral s bratom Mitchom v jednom klube, preto je tomu naklonený. Sme klub, kde je o hráčov postarané vždy korektne a snažíme sa im v rámci našich možností vytvoriť najlepšie podmienky. Sám Kris sa o tom presvedčil počas krátkej návštevy, ktorú v Nitre absolvoval pred pár mesiacmi. My sme už urobili maximum a už si len počkáme na stanovisko IIHF. Hneď ako ho budeme vedieť, budeme o tom okamžite informovať na našej webovej stránke hockeynitra.com."

Slovenský klub už pred časom poslal žiadosť o transfer, ten však zamietol Avangard Omsk. V tomto klube začal kanadský útočník prebiehajúcu sezónu v KHL, v októbri však odišiel z rodinných dôvodov.