Main Content

Guardiola posiela jasný odkaz: „Boj o titul sa ešte neskončil!“

streda, 30. január 2019 12:03 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Pep Guardiola sa po utorkovej prehre proti Newcastlu rázne vyjadril smerom k titulovým ambíciám Manchestru City a konkurencii poslal veľavravný odkaz. 

Manchester City sa v utorkovom 24.kole anglickej Premier League postavil tradičnému Newcastlu, ktorého bránu strážil náš Martin Dúbravka. Snaha úradujúcich majstrov znížiť náskok Liverpoolu na jeden bod začala perfektne, keďže už v prvej minúte stretnutia sa gólovo presadil Sergio Aguero, pre ktorého to bol jedenástky presný zásah v ligovej sezóne. V druhom polčase však „The Magpies“ zásluhou Salomona Rondona, M.Ritchieho, ale aj Martina Dúbravku, otočili vývoj stretnutia v prospech domáceho Newcastlu a po finálnom hvizde svietil na tabuli výsledok 2:1. Pre Newcastle to bolo ohromné povzbudenie a vymanenie zo zostupových problémov, ktoré by v prípade prehry pravdepodobne muselo vedenie riešiť. Pre „Cityzens“ to však bola štvrtá prehra v sezóne, ktorú ak Liverpool potrestá v zápase proti Leicestru ziskom troch bodov, navýši svoj náskok na špici tabuľky už na 7 bodov. 

„Áno, v prípade výhry Liverpoolu to bude už dosť bodov, ale sme stále v januári, nie v apríli či máji. Boj o titul sa ani zďaleka neskončil. Každý tím v Premier League hrá pre nejaký cieľ aj dôvod. Niektoré kluby bojujú o záchranu, iné o Európsku ligu či Ligu majstrov a my tak musíme byť stále pripravení podať stopercentný výkon. V zápasoch sa nemôžme vzdávať, ale musíme sa dookola snažiť tak, aby to vyšlo. Niekedy proste nedosiahnete počas zápasu level, ktorý chcete. Milujem svojich hráčov a viem, ako sa teraz cítia. Som s nimi za každých okolností a viem, že to napravíme.“

V interview pre SkySports bola španielskemu trénerovi taktiež položená otázka, či nemala prehra proti Newcastlu United spojenie s podcenením súpera. „Absolútne nie! A viete prečo? Lebo keby sme podceňovali, nedosiahli by sme vlani 100 bodov, keby sme podceňovali, neboli by sme vo finále Carabao Cup,“ vyjadril svoj rázny názor ohľadom podceňovania súperov Pep Guardiola.