Main Content

Tréner Emery odhalil prestupové plány: Privedie Arsenal posily?

pondelok, 28. január 2019 16:30 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Španielsky tréner v službách londýnskeho Arsenalu sa vyjadril ohľadom plánov do posledných dní zimného prestupového obdobia.

Londýnsky celok, ktorému v tabuľke Premier League aktuálne patrí 5.miesto, je v poslednom období sužovaný zraneniami i nerovnomernými výsledkami. Káder 47-ročného Unaia Emeryho si síce držal od konca augusta až do polovice decembra neporaziteľnosť a nedávno porazil v prestížnom mestskom derby Chelsea, no v posledných týždňoch taktiež zaknihoval prehru s Liverpoolom (5:1) či vyradenie z FA Cupu proti Manchestru United. Kvôli nestabilným výsledkom, ktoré vo veľkej miere ovplyvňujú aj zranenia, sa tak začal na vedenie i trénera vyvíjať tlak ohľadom príchodu zimných posíl. 

V pondelok poobede sa trojnásobný držiteľ trofeje Európskej ligy vyjadril k možným príchodom nasledovne: „Toto prestupové obdobie je veľmi náročné, no odkaz pre fanúšikov je ten, že naše vedenie tvrdo pracuje na viacerých možných alternatívach hráčov, ktorí by do nášho tímu sedeli. Sledujeme najmä dvoch hráčov, ktorí by mohli vyhovovať a stále je šanca, že do konca prestupového obdobia prídu do nášho klubu,“ načal Emery pre SkySports.

Primárne sa hovorilo o obrancovi, keďže okrem Bellerina sú aktuálne mimo hry aj Sokratis a Koscielny. „Máme v tíme veľa hráčov, aj obrancov, no teraz je na tejto pozícií veľa zranení. Ak prinesieme na túto pozíciu ďalšieho hráča, v budúcnosti by každý chcel hrať a my by sme teda mali problém s výberom,“ okomentoval otázku okolo príchodu stopéra tréner Arsenalu.

Ivan Perišič
Ivan Perišič | zdroj: TASR

Ak sa teda Arsenal nebude zameriavať na obranu, podľa médií bude ich záujem smerovať na dvoch ofenzívnych hráčov. Okrem Ivana Perišiča z Interu si vedenie „The Gunners“ vyhliadlo aj mladého Denisa Suaréza z Barcelony, informuje SkySports.

Lionel Messi, Paulinho, Denis Suárez
Lionel Messi, Paulinho, Denis Suárez | zdroj: TASR