Main Content

McGregor, Khabib a Jon Jones spoznajú rozsudky už budúci týždeň

sobota, 26. január 2019 14:44 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: Instagram

Tri obrovské hviezdy zápasníckej scény a zároveň traja hriešnici by mali spoznať tresty za svoje činy už budúci týždeň. Nevadská Atletická Komisia (NAC) naplánovala stretnutie na najbližší utorok. 

Po dlhej odmlke sme sa konečne dočkali dátumu pojednávania. Ten bol stanovený na 29. januára. Nevadská Atletická Komisia bude riešiť incident, ktorý sa odohral po závere zápasu Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov počas galavečera UFC 229. 

Pre zábudlivcov, po ukončení duelu, ktorý írsky bojovník prehral po odklepaní, Nurmagomedov opustil klietku a vrhol sa na Dillona Danisa z McGregorovho tímu. Celá T-Mobile Arena v Las Vegas zostala zarazená. Týmto sa však všetko iba začalo. Khabibovi dvaja „prívrženci“, Zubair Tukhugov a Abubakar Nurmagomedov, vošli do oktagonu a pustili sa do otraseného Íra. 

Ako píše portál Bloody Elbow, očakáva sa, že obaja kohúti budú vysoko pokutovaní a možno aj suspendovaní. Komisia však udelí obom bojovníkom trest osobitne. Ani jeden z nich doposiaľ nepotvrdil účasť na tomto stretnutí. Už skôr bolo povedané, že prítomnosť oboch je vysoko žiadúca, ba priam nevyhnutná, aby bolo možné dôjsť k nejakej dohode. 

V utorok by sa mal riešiť aj incident okolo čerstvého šampióna poloťažkej váhy Jona Jonesa. Ten na podujatí UFC 232 porazil v hlavnom zápase Alexandra Gustaffsona a získal vytúžený opasok. Aj tento duel sa mal uskutočniť v Las Vegas, ale komisia Jonesovi nedovolila štartovať v „meste hriechu“, kvôli výskytu zostatkov Turinabolu v jeho tele, ktorý ukázali testy z 9. decembra. 

Celý galavečer bol tak týždeň pred uskutočnením presunutý do Los Angeles, kde miestna komisia s udelením licencie pre Jonesa problém nemala. Jones, ktorý zhrešil viackrát aj v minulosti, bude musieť očistiť svoje meno. Pokiaľ by sa komisia rozhodla, že mu pozastaví činnosť, Jones by sa nemohol zúčastniť plánovaného duelu proti Anthonymu Smithovi na turnaji UFC 235. Dátum konania akcie je stanovený na 2. marec.