Main Content

Nitra lovila v Taliansku: Získala slovenského reprezentanta do 21 rokov

piatok, 25. január 2019 13:36 | Autor: Filip Chudý

Šimon Štefanec
Šimon Štefanec | zdroj: TASR

FC Nitra angažovala ďalšiu zaujímavú posilu. Pod Zobor sa sťahuje slovenský talent.

Slovenský futbalový rerezentant do 21 rokov Šimon Štefanec sa vracia na Slovensko. Odchovanec MŠK Žilina v dorasteneckom veku prestúpil do Slovana Bratislava, odkiaľ po necelej sezóne zamieril do Hellasu Verona. Teraz sa vracia z Apeninského polostrova späť do krajiny pod Tatrami, pričom bude pôsobiť pod Zoborom. V klube FC Nitra bude na jeden a pol ročnom hosťovaní.

Informáciu potvrdil klubový web nitrianskeho klubu. „Na Šimona sme dostali tip od pána Juraja Vengloša s tým, že sa jedná o vývoja schopného hráča. Je to mladý tvorca hry do stredu poľa. Stále sa snažíme hľadať najvhodnejšiu alternatívu. Očakávame, že zvýši konkurenciu na tom poste a prinesie tvorivosť do mužstva,“ povedal pre fcnitra.com športový riaditeľ klubu Marián Süttö.

Štefanec je ofenzívny stredopoliar a mal by nahradiť Andreja Fábryho, ktorý v zime prestúpil do Jablonca. Ide o tretiu zimnú posilu Nitry, keďže klub získal z Dukly Praha stredopoliara Frederika Bilovského a z hosťovania v Komárne sa vrátil obranca Patrik Šurnovský. Z opôr odišiel brankár Lukáš Hroššo do Zaglebia Sosnowiec.

Tento žilinský rodák má 20 rokov a nachádza sa aj v kádri novej reprezentačnej 21-ky. Aj preto potrebuje hrávať seniorský futbal, pričom v Hellase nedostal v Serii A či B žiadnu šancu, no a nedočkal sa jej ani v Serii C, kde naposledy hosťoval v klube S.S. Arrezo 1923.

Mladého tvorcu hry ponuka z Nitry potešila. „Jednalo sa o vzájomný záujem, preto som rád, že všetko dobre dopadlo. Som rád, že tu môžem byť a hrať za Nitru. Chcel by som nabrať skúsenosti v seniorskom futbale, pravidelne nastupovať a podávať dobré výkony. Som kreatívny futbalista a očakáva sa odo mňa myšlienka a hra smerom dopredu,“uviedol pre stránku nového zamestnávateľa.