Main Content

VIDEO: Vysnívané finále Australian Open realitou: Nadala vyzve Djokovič!

piatok, 25. január 2019 11:18 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Melbourne 25. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal druhým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V semifinále ako nasadená jednotka deklasoval dvadsaťosmičku "pavúka" Francúza Lucasa Pouillea 6:0, 6:2, 6:2. V dueli o rekordný siedmy melbournsky titul nastúpi v nedeľu o 9.30 SEČ proti druhému nasadenému Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Djokovič musel ísť v úvodnom geme pri vlastnom servise cez zhodu. Podržal si však servis, následne získal aj ďalších päť hier a súperovi uštedril "kanára". Srb mal vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, výborne returnoval a nerobil žiadne nevynútené chyby. Pouille v dlhších výmenách priveľa kazil, po druhom podaní získaval iba minimum fiftínov. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Djokoviča, ktorý dvakrát zobral Francúzovi servis.

V treťom sete sa "Nole" po brejku vo štvrtom geme ujal vedenia 3:1 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil hneď prvý mečbal. Pre Pouillea bol už postup medzi elitné grandslamové kvarteto životný úspech, v piatok v aréne Roda Lavera proti výborne hrajúcej svetovej jednotke nemal najmenšiu šancu.

muži - dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Lucas Pouille (28-Fr.) 6:0, 6:2, 6:2