Main Content

Pátranie po Salovi pokračuje, prehľadáva sa pobrežie

štvrtok, 24. január 2019 12:06 | Autor: TASR

Emiliano Sala
Emiliano Sala | zdroj: Instagram

Londýn 24. januára (TASR) - Britskí záchranári sa vo štvrtok znova pustili do pátrania po zmiznutom lietadle, na palube ktorého bol okrem pilota argentínsky futbalista Emiliano Sala. Informovala o tom polícia z ostrova Guernsey s tým, že v ďalšom pátraní sa zamerajú na pobrežné územie.

Sala poslal v pondelok večer krátko pred zmiznutím lietadla z radarov svojim priateľom zvukovú správu. V nej vyjadril obavy z priebehu letu z Francúzska na Britské ostrovy malým súkromným lietadlom, v ktorom bol len on a pilot.

Dvadsaťosemročný útočník mal pricestovať na Britské ostrovy a posilniť waleského účastníka najvyššej anglickej súťaže Cardiff City, no malé lietadlo, v ktorom letel z Francúzska len s pilotom, zmizlo z radarov nad kanálom La Manche a pátranie doteraz neprinieslo nič nové.

Kontrola letovej prevádzky potvrdila, že menšie lietadlo typu Piper PA-46, ktoré odštartovalo z francúzskeho Nantes, zmizlo z radaru. Britská pobrežná stráž o tom dostala prvú informáciu v pondelok o 21.23 h. Záchranári po ňom pátrajú v oblasti Alderney, k dispozícii sú aj dva vrtuľníky.