Main Content

Vonnová sa rozhodla, že (zatiaľ) bude pokračovať v kariére

streda, 23. január 2019 17:52 | Autor: TASR

Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová | zdroj: TASR

Berlín 23. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lidsey Vonnová chce napriek zdravotným problémom pokračovať a dokončiť svoju poslednú sezónu.

Po nedeľňajších pretekoch super-G v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo, ktoré nedokončila, pripustila okamžité ukončenie aktívnej kariéry: "Nechcela som skončiť, ale nedokážem jazdiť ďalej. Bolesti v mojom kolene sú priveľké a neviem, čo by som ešte proti tomu mohla urobiť," povedala pre agentúru DPA.

Vonnovej bolesti zapríčinil poškodený nerv v nohe. Zranenie utrpela pravdepodobne na prvom tréningu v Cortine d'Ampezzo. "Teraz, keď vieme v čom je problém, musíme sa pokúsiť odstrániť ho. Hoci sme ešte nenašli riešenie, stále dúfam. Idem deň za dňom a uvidíme," uviedla najúspešnejšia pretekárka v histórii.

Na konte má 82 víťazstiev na podujatiach Svetového pohára, za celkovo najúspešnejším lyžiarom Ingemarom Stenmarkom zaostáva o štyri triumfy. "Viem, že kariéru asi neukončím s tým čo som chcela dosiahnuť, ale ak ešte dostanem príležitosť pokračovať, aspoň sa o to pokúsim," odkázala cez instagram Vonnová, ktorý vynechala celú minulú sezónu pre problémy s ľavým kolenom.