Main Content

Nišikori skrečoval, Djokovič pohodlne do semifinále Australian Open

streda, 23. január 2019 11:07 | Autor: TASR

Melbourne 23. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič bude v piatok súperom Francúza Lucasa Pouillea v semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Japonca Keia Nišikoriho, ktorý zápas skrečoval za stavu 1:6, 1:4 v druhom sete pre zranenie stehenného svalu.

Nišikori mal v nohách tri náročné päťsetové stretnutia, ktoré mu odčerpali veľa síl. V aréne Roda Lavera pôsobil v stredu unaveným dojmom, kopil nevynútené chyby, mal problémy s pohybom. Po prvom sete si nechal na kurt zavolať fyzioterapeuta a po krátkej prestávke pokračoval v zápase, no po strate podania v piatom geme druhého dejstva súboj vzdal.

"Mrzí ma, že Kei zápas skrečoval. Odohrali sme spolu niekoľko perfektných duelov, najmä v semifinále US Open. Dúfam, že jeho zranenie nebude vážne a že sa čím skôr vráti na okruh ATP. Po náročnom zápase s Daniilom Medvedevom som stihol zregenerovať, moje telo dnes reagovalo dobre. Na Australian Open a špeciálne na arénu Roda Lavera mám krásne spomienky. V roku 2008 som tu získal prvý grandslamový titul a naštartoval svoju kariéru. V semifinále očakávam boj, Pouille bude ťažký súper. V Melbourne hrá parádne. Je to pre neho prvé grandslamové semifinále, určite nechá na kurte všetko. Vlani na US Open zdolal Rafu Nadala a na najvýznamnejších turnajoch dokáže zo seba vyžmýkať maximum," povedal Djokovič v prvom pozápasovom rozhovore.

Pouille vo štvrťfinále ako nasadená dvadsaťosmička po výbornom výkone vyradil šestnástku "pavúka" Kanaďana Miloša Raoniča 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4 a dosiahol životný úspech. Po prvý raz v kariére postúpil medzi elitné kvarteto na podujatí veľkej štvorky. Pouille počas celého zápasu skvele returnoval. V treťom sete nevyužil viacero brejkbalov, no v koncovke štvrtého dejstve prelomil podanie Raoniča.

"Som veľmi šťastný. Vedel som, že to bude ťažké, že budem musieť fantastický returnovať a držať si podanie. Ďakujem divákom, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru. Pred turnajom v Melbourne som v Austrálii v tomto roku nevyhral ani jediný zápas. Prehral som všetky tri duely na Hopmanovom pohári v Perthe a v Sydney som vypadol v 1. kole. Teraz som v semifinále. je to jeden z najkrajších okamihov v kariére. Veľká vďaka patrí mojej trénerke Amelie Mauresmovej, s ktorou sme na Raoniča ušili účinnú taktiku," povedal Pouille v prvom pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Johnom McEnroeom.

Raonič, ktorý zatiaľ chýba v kanadskej nominácii na kvalifikačný duel Davisovho pohára proti Slovensku, počas celého zápasu s Pouilleom nebol vo svojej koži. Nemal takú vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania ako v predchádzajúcich dueloch Melbourne, pri dlhších výmenách bol príliš pasívny. V závere štvrtého setu pri dvoch mečbaloch Pouillea predviedol na sieti skvelé voleje, no pri treťom skončila loptička z jeho rakety v aute.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Kei Nišikori (8-Jap.) 6:1, 4:1 - skreč
Lucas Pouille (28-Fr.) - Miloš Raonič (16-Kan.) 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4