Main Content

Pátranie po Salovi je zatiaľ neúspešné, otec sa dozvedel správu z médii

utorok, 22. január 2019 17:16 | Autor: TASR

Emiliano Sala
Emiliano Sala | zdroj: Instagram

Cardiff 22. januára (TASR) - Predstavitelia účastníka anglickej futbalovej Premier League Cardiff City sú "veľmi rozrušení a znepokojení" z osudu Emiliana Salu.

Argentínsky útočník mal v pondelok pricestovať na Britské ostrovy a posilniť waleský klub, no malé lietadlo, v ktorom letel z Francúzska s jedným pilotom, zmizlo z radarov nad kanálom La Manche a pátranie doteraz neprinieslo nič nové.

Kontrola letovej prevádzky potvrdila, že menšie lietadlo typu Piper Malibu, ktoré odštartovalo z francúzskeho Nantes, zmizlo z radaru. Záchranári po ňom pátrajú v oblasti Alderney, k dispozícii sú aj dva vrtuľníky. Francúzsky úrad civilného letectva potvrdil pôvodné informácie, že na palube boli Sala s pilotom.

"Lietadlo s turbínovým motorom bolo na ceste z Nantes do Cardiffu. Na palube boli dvaja ľudia. Do oblasti vyslali záchranárske tímy, pátranie prerušili o druhej hodine v noci pre zhoršenie podmienok na mori a zníženú viditeľnosť," uviedol portál news.sky.com. Pátranie obnovili o ôsmej hodine ráno. "Doteraz sme prehľadali viac než 1000 štvorcových míľ. K dispozícii máme päť lietadiel a dva záchranné člny. Zatiaľ sme neobjavili žiadne stopy po lietadle," uviedla vo vyhlásení polícia z ostrova Guernsey, ktoré citovala agentúra AP.

Dvadsaťosemročný argentínsky útočník prestúpil do Cardiffu z FC Nantes len v pondelok za rekordných 17 miliónov eur. V utorok sa už mal pripojiť k tímu. Vedenie Cardiffu však v dôsledku jeho zmiznutia zrušilo tréningy a s napätím očakáva nové informácie. "Myšlienky a modlitby tímu, manažmentu a celého klubu sú s Emilianom a pilotom," povedal výkonný riaditeľ Ken Choo. "Náš majiteľ Tan Sri Vincent Tan a prezident Mehmet Dalman sú veľmi rozrušení. Modlíme sa za pozitívne správy," dodal Choo.

Otec Horacio Sala povedal, že sa o zmiznutí syna dozvedel z miestnych správ. "Neviem nič, nemôžem tomu uveriť, som zúfalý. Z Nantes nás nekontaktovali, jediné čo viem, je, že to bolo malé lietadlo. Netuším, čo sa mohlo stať. Som bez slov," povedal pre argentínsku televíziu C5N TV a dodal, že synov prestup znamenal preňho i pre celé rodné mesto veľkú radosť: "Je pokorný chlapec."