Main Content

Nová posila Cardiffu pravdepodobne zahynula pri leteckej tragédii

utorok, 22. január 2019 14:46 | Autor: TASR

Emiliano Sala
Emiliano Sala | zdroj: Instagram

Nantes 22. januára (TASR) - Futbalový klub FC Nantes preložil stredajší zápas Francúzskeho pohára proti treťoligovému Entente Sannois Saint-Gratien na nedeľu.

Toto rozhodnutie nadväzuje na zmiznutie lietadla, na palube ktorého sa nachádzal aj bývalý hráč tímu z Ligue 1 Emiliano Sala.

Sala bol hráč Nantes, v januári ho však klub predal účastníkovi anglickej Premier League FC Cardiff za 17 miliónov eur. Argentínsky útočník sa s klubom rozlúčil iba v pondelok popoludní. "Nemám žiadne nové informácie, všetko viem od novinárov. Je to hráč, ktorý už nášmu klubu nepatrí, ale dúfam, že sa nájde živý a zdravý. Ani som nevedel, že je ešte v Nantes, ale Emiliano sa chcel rozlúčiť so všetkými svojimi priateľmi. Je to zdvorilý chlapec, láskavý, rozkošný, každý ho miluje. Stále dúfam, že sa nájde," povedal pre magazín France Football prezident FC Nantes Waldemar Kita.

Ľútosť nad zmiznutím lietadla vyjadril aj bývalý francúzsky reprezentant Willy Sagnol, ktorý Salu trénoval v Bordeaux. "Nemám slová na to, čo cítim, ale je to hrozné. Emiliano je štedrý a láskavý človek."