Main Content

Davis Cup: Nominácia slovenských tenistov je známa, lídrom opäť Kližan

utorok, 22. január 2019 11:52 | Autor: TASR

Martin Kližan
Martin Kližan | zdroj: TASR

Bratislava 22. januára (TASR) - Pätica slovenských tenistov Martin Kližan, Filip Horanský, Norbert Gombos, Filip Polášek, Igor Zelenay figuruje v nominácii na kvalifikačný duel Davisovho pohára s Kanadou.

Hrať sa bude 1.-2. februára na antuke v AXA aréne NTC v Bratislave. Víťaz zápasu si vybojuje postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže v Madride (18.-24. novembra).

Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 15.00 h. V soboru od 11.00 sú na programe štvorhra a záverečné single. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Jane Harveyová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Francúz Emmanuel Joseph a Nemec Timo Janzen.

S Kanaďanmi majú Slováci priaznivú bilanciu 1:0. V septembri 1997 zvíťazili v Montreale 4:1 a prvý raz v histórii postúpili do svetovej skupiny. Dva body vtedy získal Dominik Hrbatý - terajší kapitán slovenského tímu. O ďalšie dva sa zaslúžil Karol Kučera.

Slovensko si zahrá medzi daviscupovou elitou po 13-ročnej prestávke. Účasť v kvalifikácii si zabezpečilo vlani v októbri vďaka víťazstvu 3:1 nad Bieloruskom v NTC. Hlavným strojcom triumfu bol Kližan, ktorý na antuke vyhral obe dvojhry a po boku Filipa Poláška uspel aj vo štvorhre.