Main Content

Chelsea môže do konca zimy kúpiť ešte troch hráčov

utorok, 22. január 2019 10:15 | Autor: Timotej Gašper

Maurizio Sarri
Maurizio Sarri | zdroj: TASR

Britské plátky sa zhodujú v názore, že londýnsky celok je pripravený v poslednom týždni prestupového obdobia dotiahnuť príchody trojice hviezdnych hráčov.

Londýnsky klub zo Stamford Bridge je počas tohto zimného prestupového obdobia jedným z najdiskutovanejších celkov široko-ďaleko. Špekulácie o možných kúpach a predajoch spojených s „The Blues“ sa denne hemžia ozaj vo veľkom, keďže tím Maurizia Sarriho potrebuje miernu obmenu. Bez formy je útočník Alvaro Morata, ktorý síce nebol v najlepšom rozpoložení ani v lete, no vtedy sa rozhodol bojovať o svoje miesto a nevzdávať sa. Aj keď možno robil všetko čo mohol, španielsky zakončovateľ známy z Juventusu a Realu Madrid sa v Londýne na dlhšie obdobie neuchytí. Jeho náhradou a istotou, čo sa týka gólov, by sa mal stať Gonzalo Higuain, ktorého transfer z Talianska do mesta na Temži sa naťahuje už pár týždňov. 

Gonzalo Higuaín
Gonzalo Higuaín | zdroj: TASR

Argentínsky útočník si v AC Miláno nenašiel to najlepšie miesto a volanie Maurizia Sarriho z Premier League by mohlo byť perfektnou vzpruhou pre kmeňového hráča Juventusu. Očakáva sa, že hosťovanie s opciou na predĺženie hosťovania sa skompletizuje v najbližších dňoch, možno aj hodinách. Druhým menom, ktoré je bránám Stamford Bridge bližšie, ako by kto čakal, je Nicolo Barella. Mladý stredopoliar zo sardínskeho Cagliari Calcio žiari na najvyššej úrovni už dlhšiu dobu, pričom kouč Maurizio Sarri je z jeho herného prejavu ohromený. Cesc Fabregas odišiel do Monaka a v kádri sa teda uvoľnilo miesto pre stredného záložníka, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou zaplní v najbližších dňoch práve Barella. 

Tretím menom do partie je Philippe Coutinho. I keď pravdepodobnosť príchodu brazílskeho loptového čarodeja do Londýna počas tejto zimy veľmi malá, predovšetkým britský plátok TheSun to považuje za reálnu vec. V prípade, že vedenie s trénerom CFC naozaj premýšľajú o výraznom osviežení ofenzívy, môže byť reálne, že londýnski ponúknu ako časť obchodu Williana, ktorého chce paradoxne veľmi získať Ernestvo Valverde. Prestupové obdobie trvá už len približne týždeň a preto ak chcú Londýnčania ukuť prestup zimy, majú čo robiť. 

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR