Main Content

Pánik pomohol k výhre Arizony, Toews a Kane žiarili v prestrelke

pondelok, 21. január 2019 06:38 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

New York 21. januára (TASR) - Hokejisti Arizony Coyotes zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad domácim Torontom Maple Leafs 4:2.

Richardovi Pánikovi pôvodne priznali asistenciu pri treťom góle "kojotov" zo 47. minúty, napokon mu ju však štatistici odobrali, a tak má slovenský útočník v tejto sezóne na konte stále 19 bodov (10+9).

Gól, ktorý prelomil nerozhodný stav 2:2, uznali dorážajúcemu Vinniemu Hinostrozovi. Bol to napokon zásah s prívlastkom víťazný. Videozáznam potvrdil, že Pánik mal pri ňom až "tretiu asistenciu", ktorá sa do kanadského bodovania nezapočítava. "Bola to celkovo vydarená akcia. Riešili sme ju jednoducho, Richard Pánik skvele prihral Derekovi Stepanovi, dostal som sa k opakovanej dorážke a nahodil puk brankárovi na chrbát, od ktorého sa odrazil do siete. Som rád, že som svojou troškou prispel k víťazstvu," povedal pre zámorské médiá Hinostroza.

Dvoma bodmi sa pod triumf podpísali Lawson Crouse (1+1) a Derek Stepan (0+2), Darcy Kuemper v bránke hostí predviedol 24 úspešných zákrokov. Arizona sa rozbehla, dosiahla piate víťazstvo (5-1-1) v uplynulých siedmich stretnutiach. Naopak Maple Leafs sa herne trápia, v piatich zápasoch majú bilanciu jedno víťazstvo a štyri prehry. Pánik si počas 16:17-minútového pobytu na ľade pripísal jednu strelu. V obrane Maple Leafs dostal šancu jeho krajan Martin Marinčin, odohral 17:59 min., na súperovu bránku vyslal až štyri strely, hneď v úvode si odsedel dve trestné minúty za podrazenie a zaznamenal aj jednu mínusku.

Chicago zvíťazilo v nedeľňajšom súboji na vlastnom ľade nad Washingtonom Capitals 8:5. Domácich potiahol k úspechu kapitán Jonathan Toews, ktorý zaznamenal hetrik a pridal k nemu aj dve asistencie. Výborne mu sekundoval spoluhráč z elitnej formácie Patrick Kane, keď nazbieral štyri body za dva presné zásahy a dve prihrávky. Hawks tak ukončili päťzápasovú sériu prehier, Washington naopak nevyhral v piatom zápase za sebou.

NHL - výsledky:

Chicago - Washington 8:5
New York Islanders - Anaheim 3:0
Vancouver - Detroit 3:2
Toronto - Arizona 2:4
/za hostí Pánik 0+1/, Edmonton - Carolina 4:7