Main Content

VIDEO: Duda v Nemecku opäť žiaril: Dvomi gólmi zariadil triumf Herthy

nedeľa, 20. január 2019 17:45 | Autor: TASR

Ondrej Duda a jeho gólové oslavy
Ondrej Duda a jeho gólové oslavy | zdroj: TASR

Berlín 20. januára (TASR) – Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda zariadil dvomi gólmi triumf Herthy Berlín v nedeľňajšom zápase 18. kola nemeckej bundesligy na pôde Norimbergu 3:1.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa postaral o druhý a tretí gól hostí a pripísal si tak ôsmy a deviaty presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Slovenskému reprezentantovi v 50. minúte priťukol pätičkou prihrávku Valentina Lazara autor prvého gólu Vedad Ibiševič a Duda poslal loptu do brány umiestnenou strelou k žrdi. O dvadsať minút neskôr prepustil Ibiševič loptu voľnému Dudovi a ten z trinástich metrov rozvlnil sieť.

Dudov ôsmy gól znamenal splnenie nevšednej výzvy spred začiatku sezóny. Spoluhráč Salomon Kalou mu vtedy za osem presných zásahov sľúbil hodinky značky Rolex. V decembri však 24-ročný rodák zo Sniny od luxusného darčeka upustil. "Nechcem žiadne Rolexky. Peniaze by sme mali radšej darovať deťom. Celé to vzniklo ako žart. Vôbec tie hodinky nechcem. S tými peniazmi môžeme pomôcť iným ľuďom," citoval Dudovo vyjadrenie internetový portál berliner-kurier.de v článku s titulkom "Srdce namiesto Rolexiek!".

1. FC Norimberg – Hertha BSC 1:3 (1:1)
Góly: 42. Behrens – 50. a 70. DUDA, 15. Ibiševič
/za hostí Duda celé stretnutie + 2 góly/

FC Schalke 04 – VfL Wolfsburg 2:1 (1:1)
Góly: 8. a 78. Caligiuri (prvý z 11m) – 20. Rexhbecaj