Main Content

Čo bude s Jamesom? V hre sú 3 možnosti

nedeľa, 20. január 2019 15:11 | Autor: Timotej Gašper

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: TASR

Kolumbijský futbalista je začiatkom nového kalendárneho roka na kariérnej križovatke budúcnosti a na výber má hlavne tieto tri možnosti.

Viaceré zahraničné médiá sa striedajú v názore, ako bude vyzerať budúcnosť Jamesa Rodriguéza. Kolumbijský ofenzívny stredopoliar prišiel do Bayernu Mníchov na dvojročné hosťovanie z Realu Madrid ešte v lete 2017, pričom Nemci sa s „Los Blancos“ dohodli aj na možnej opcii, ktorá má činiť približne 45 miliónov eur. 27-ročný Juhoameričan začal v Bayerne dobre, pod Juppom Heynckesom exceloval, no od leta sa pod Nikom Kovačom nevie dostať do hernej pohody. A čo viac, sužujú ho zranenia, kvôli ktorým bol mimo ihriska od začiatku novembra až do začiatku prípravy v novom roku. 

Pri systémovej taktike Nika Kovača si teda James ako klasická „desiatka“ nevie často nájsť miesto aj napriek jeho nesporným kvalitám a univerzálnosti. Preto sa teda začalo riešiť, či by nebolo najvýhodnejšie začať si hľadať nový klub. Ako sa očakávalo, o Jamesove služby sa prihlásilo viacero celkov, pričom portál ESPN informuje najmä o záujme PSG, Interu a Arsenalu. Londýnsky celok dokonca prejavil podľa britských plátkov tak výrazný záujem, že tréner Emery by bol najradšej, keby klub podpísal ofenzívneho technika už počas tohto zimného prestupového obdobia. Najnovší update portálu ESPN však dodáva, že James, ani Bayern a ani Real nemajú záujem v zime meniť pôsobisko 27-ročného Kolumbijca. Arsenal by tak musel čakať do leta, pričom tam sa už otvárajú aj ďalšie dve možnosti jeho budúcnosti. 

Ak by teda nevyšiel Arsenalu hon za približne 40 miliónov, do úvahy spadá aj zotrvanie v Mníchove. Uplatnenie opcie však závisí od toho, či to bude chcieť vedenie a v neposlednom rade James Rodriguez. ESPN však píše, že práve samotný hráč nemá záujem opúšťať Nemecko a plánuje v Bayern ostať a bojovať o tituly a miesto v zostave. Treťou možnosťou je návrat do Realu Madrid, no táto alternatíva sa v špekuláciách uvádza len veľmi zriedkavo.