Main Content

VIDEO: PSG nevídanou kanonádou zrovnal Guingamp so zemou, ale prišiel o kľúčovú hviezdu: Asi je to vážnejšie

nedeľa, 20. január 2019 11:56 | Autor: TASR

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Paríž 20. januára (TASR) – Futbalisti majstrovského Paríža St. Germain deklasovali v sobotňajšom zápase 21. kola najvyššej francúzskej ligy posledný Guingamp 9:0. V drese suveréna Ligue 1 dali hetriky Kylian Mbappé a Edinson Cavani, dvoma gólmi prispel k zahanbujúcej demontáži súpera Neymar.

Cavani si zapísal aj tri gólové asistencie. PSG má na prvom mieste tabuľky o 13 bodov viac a dva zápasy menej ako druhé Lille. PSG sa v Parku Princov súperovi skvele revanšoval za nedávne vyradenie v Ligovom pohári.

Škvrnou na triumfe bola strata talianskeho stredopoliara Marca Verrattiho, ktorý musel pre zranenie vystriedať už v prvom polčase. "Asi je to vážnejšie. Je možné, že chýbať bude niekoľko týždňov. Strata Marca by úplne zmenila spôsob našej hry. Uvidíme," citovala agentúra AFP trénera domácich Thomasa Tuchela. Najvyššiu výhru v klubovej histórii PSG zaznamenal vo Francúzskom pohári, keď v roku 1994 deklasoval Cote Chaude 10:0. V tejto sezóne je v lige stále bez prehry, zatiaľ stratil len štyri body.

Tréner hostí Jocelyn Gourvennec bol na svojich hráčov poriadne nahnevaný: "Úplne nás zrovnali so zemou. Robili sme neuveriteľné začiatočnícke chyby. Bolo to ako by hral výber do 19 rokov proti tímu Ligue 1."