Main Content

Keď zarábate milióny ročne a vaša práca vás aj tak nebaví

sobota, 19. január 2019 22:09 | Autor: Tomáš Batiz

Patrik Berglund (vpravo)
Patrik Berglund (vpravo) | zdroj: TASR

Patrik Berglund strávil v NHL viac ako dekádu a môže sa považovať za vcelku úspešného hokejistu. Jeho fanúšikov nepotešia aktuálne správy, podľa ktorých Berglund nevie, či sa na ľad ešte niekedy vráti. 

Pred sezónou bol Berglund po desiatich rokoch strávených v organizácii St. Louis Blues vymenený do Buffala, odkiaľ sa však samovoľne rozhodol odísť. Podľa jeho slov tak spravil na základe pocitov, ktoré mu hovoria, že stratil chuť do hokeja. 

„Prečo stále korčuľovať a robiť niečo, čo už viac nemám rád? Keď sa cítite tak zle ako som sa cítil ja a cítim sa aj dnes... Cítim, že som urobil správne rozhodnutie,“ vyjadril sa Berglund švédsky web Hockeypuls. 

„Momentálne neviem povedať, či budem hrať alebo nie. Som v procese liečby.“ Držiteľ striebornej olympijskej medaily z roku 2014 sa vedeniu Buffala neohlásil 15. decembra 2018, čím bol bezpodmienečne umiestnený na waivers listinu. Švéd prvých 10 sezón v zámorí odohral v drese St. Louis Blues. V lete ho Bluesmani spolu s Vladimírom Sobotkom, Tage Thompsonom, prvou voľbou na drafte 2019 a druhou voľbou na drafte 2021, vymenili do Buffala za hviezdneho Ryana O’Reillyho. 

Berglunda mohla motivovať aspoň zmluva, ktorá mala platiť ešte 4 roky (vrátane tejto sezóny), vynášajúca 3,85 milióna dolárov ročne. Jeho odchodom bol kontrakt anulovaný. „Peniaze sú teraz to posledné, čo pre mňa niečo znamená,“ skonštatoval útočník. 

„Chcem sa ospravedlniť za to, že som opustil a sklamal Buffalo. Hráči tam sú skvelí, prajem im aj celej organizácii len to najlepšie v budúcnosti. Neurobili nič zlé,“ ospravedlňoval sa Berglund, ktorý v 717 stretnutiach NHL pozbieral 326 bodov za 170 gólov a 156 asistencií. 

Tréner Buffala, Phil Housley, označil celú situáciu ako nešťastnú a hráčovi poprial všetko dobré. „Osobne si myslím, že je Patrik skvelý chlapík. Bol to tímový hráč a výborný spoluhráč.“

Berglund sa na konci rozhovoru vyjadril, že v tejto sezóne už na ľad nenastúpi. „Nechcem povedať, že toto je pre mňa koniec. Dúfam, že nájdem potešenie hrať znova. Táto sezóna sa pre mňa skončila. Nebudem v nej už hrať. Momentálne potrebujem pomoc a šancu vzdialiť sa od hokeja,“ dodal na záver.