Main Content

Calciomercato: Inter pripravuje Škriniarovi kontrakt s vylepšenými podmienkami

sobota, 19. január 2019 18:14 | Autor: Timotej Gašper

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Taliansky plátok prišiel v sobotu ráno s informáciou, podľa ktorej vedenie milánskeho klubu v najbližších dňoch ponúkne slovenskému obrancovi novú zmluvu s výrazne vylepšenými podmienkami. 

Rodák zo Žiaru nad Hronom prestúpil do milánskeho Interu ešte v lete 2017, kedy si ho taliansky veľkoklub všimol po vydarenom období v Sampdorii Janov i vydarených ME do 21 rokov. S prestupovou čiastkou 34 miliónov eur (bez prirátaných bonusov, pozn. redaktora) sa tak bývalí hráč Janova či Žiliny stal najdrahším Slovákom v histórií futbalu. I keď verejnosť mala strach či neistotu, či náhodou nebol prestup do Interu pre Milana príliš veľkým krokom vpred, slovenský futbalista hodil pochybnosti ďaleko za hlavu a od prvého dňa predvádzal v tíme Luciana Spallettiho perfektné výkony. Dostal sa tak rýchlo do veľkého povedomia a rapídne mu tiež stúpala trhová cena, ktorá sa od prestupu z Janova do Milána dvihla podľa portálu transfermarkt.com z vtedajších 10 miliónov eur na terajších 60 miliónov eur.

V lete 2018 bol tak náš reprezentant a účastník EURA 2016 na roztrhanie, pričom sa písalo aj o záujme klubov ako Barcelona, Manchester United či Bayern Mníchov. Spomenuté ale aj iné kluby boli pripravené vyplatiť Milánu približne 70 miliónov eur, no Milan zotrval v Interi, kde sa tešil na Ligu majstrov. Internazionale je v tomto ročníku Serie A na pohodlnom 3.mieste, no na titul to nevyzerá, keďže bodový deficit na prvý Juventus je už 14 bodov. Do osemfinále LM sa Inter nedostal skrz veľmi náročnej skupiny, čo teda opäť rozvírilo špekulácie ohľadom možného odchodu hviezdneho stopéra. 

Taliansky klub s ázijským vedením sa teda podľa správ plátku Calciomercato rozhodol predostrieť Milanovi návrh vylepšeného kontraktu, ktorý by ho prirodzene mal najmä zaviazať k zotrvaniu na San Sire. Z aktuálnych 1,5 milióna eur ročne (zdroj: totalsportek.com), chcú šéfovia v najbližších dňoch prostredníctvom predĺženia zmluvy dvihnúť plat na rovné 3 milióny eur ročne. Zjednodušene povedané, z približne 30 tisíc eur týždenne si Škriniar prilepší na približne 60 tisíc eur.