Main Content

Preview Ligy majstrov - streda: Valencia - Chelsea, Marseille - Dortmund

streda, 28. september 2011 16:13 | Autor: Matúš Lazový

Preview Ligy majstrov - streda: Valencia - Chelsea, Marseille - Dortmund
Preview Ligy majstrov - streda: Valencia - Chelsea, Marseille - Dortmund | zdroj: Matúš Lazový pre Sport7.sk, foto SITA

Stredajší program Ligy majstrov ponúka ďalšiu porciu zaujímavých súbojov. Prinášame vám preview k zápasu Valencie s anglickou Chelsea a Marseille s nemeckým majstrom Dortmundom.


Valencia – Chelsea

Začiatok zápasu – 20.45


Valencia vstúpila do ligovej sezóny skvelým spôsobom, keď vyhrala prvé tri stretnutia, následne remizovala s Barcelonou, no v sobotu prvýkrát nezískala ani bod po prehre na ihrisku Seville 1-0. Výkon zverencov Unaya Emeryho za veľa nestál, čo však bolo do značnej miery spôsobené tým, že nechal od začiatku odpočívať na lavičke hráčov ako Soldado, Canales či Pablo Hernandez. Týmto dal jasne najavo, že zápas proti Chelsea má pre Valenciu veľkú hodnotu. Predpokladá sa, že základná jedenástka bude totožná s tou, ktorá doma remizovala 2-2 s Barcelonou, až na zraneného kapitána Albeldu, ktorého by mal nahradiť Maduro.

Hostí pod vedením nového Mourinha, André Vilassa-Boasa, sprevádzali na začiatku sezóny nie veľmi presvedčivé výkony, podčiarknuté prehrou 3-1 na Old Trafforde. Avšak narozdiel od ich dnešného súpera, v prvom kole skupinovej fázy získala Chelsea 3 body za výhru 2-0 doma nad Leverkusenom (Valencia remizovala v Genku 0-0). Cez víkend navyše Chelsea bez problémov porazila doma Swansea 4-1, v zápase v ktorom sa zaskvel najmä Torres, keď za 10 minút stihol streliť gól, nahrať na gól a ešte sa nechať aj vylúčiť.

Unai Emery vyslal do futbalovej Európy signál, že na dnešný zápas je jeho mužstvo maximálne koncentrované a motivované. Hostia si uvedomujú silu súpera, preto neprichádza do úvahy žiadne bezhlavé útočenie s cieľom potvrdiť úlohu papierového favorita. Obe mužstvá budú spokojné s remízou.

Náš tip – remíza  - kurz okolo 3.25


Marseille – Dortmund

Začiatok zápasu – 20.45

Momentálne trinásty tím francúzskej ligy, Olympique Marseille, nemôže rozhodne hovoriť o úspešnom štarte do sezóny, v ktorej obhajuje druhú pozíciu. Na víťazstvo čakali zverenci Didiera Deschampsa až do siedmeho kola, keď porazili Evian 2-0 dvoma gólmi Remyho. Vstup do Ligy majstrov bol už o niečo veselší, keď z horúcej pôdy Olympiakosu priniesli tri body po najtesnejšom víťazstve 0-1, ktoré zabezpečil Lucho Gonzalez. Pohárová Európa má momentálne väčší potenciál priniesť radosť na Stade Vélodrome, preto by sa na ňu mala sústrediť v týchto chvíľach väčšia pozornosť ako na domácu Ligue 1.

Úradujúci nemecký majster tiež nevstúpil do sezóny zrovna ideálne, keďže jeho výkony sú ako na hojdačke. Víťazstvo strieda okamžite zakopnutie, ktoré zväčša prichádza na ihrisku súpera, čo dnes nahráva do karát francúzskemu tímu. V prvom stretnutí skupinovej fázy získala Borussia bod za domácu remízu s Arsenalom 1-1, v ktorej však treba povedať, predviedla naozaj výborný výkon, a vyrovnanie Perišiča v záverečných minútach bolo úplne zaslúžené. Ako však bolo spomenuté, výkony na ihriskách súperov veľa pozitívneho nepriniesli, a tak bude zaujímavé sledovať či tím Jurgena Kloppa bude v tomto trende pokračovať.

Čaká nás veľmi nevyspytateľný zápas, v ktorom majú oba tímy potenciál na to, aby zvíťazili. Oba však vedia, že ich súper je pripravený potrestať každé zaváhanie, preto uvidíme mierne opatrný zápas, v ktorom by sme nemali byť svedkami žiadnych gólových hodov.

Náš tip – padne menej ako 2.5 gólu – kurz okolo 1.75