Main Content

Piata etapa Tour Down Under: Sagan skončil druhý!

sobota, 19. január 2019 07:31 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Strathalbyn 19. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa vo výsledkovej listine 5. etapy pretekov Santos Tour Down Under posunul z tretieho na druhé miesto.

Víťaza etapy domáceho Austrálčana Caleba Ewana totiž napokon jury diskvalifikovala za incident s Belgičanom Jasperom Philipsenom, ktorý pôvodne finišoval druhý.

Philipsenovi pripadlo víťazstvo v etape, za Saganom sa umiestnil Holanďan Danny Van Poppel. Na trati z Glenelg do Strathalbyn dlhej 149 km sa o všetkom rozhodlo v záverečnom špurte. Ńovozélanďan Patrick Bevin si napriek pádu v závere etapy udržal post lídra celkového poradia a je aj na čele bodovacej súťaže o šesť bodov pred Saganom.

Ewana rozhodcovia potrestali za incident, ktorý sa odohral pred cieľom, keď pri vytváraní pozície hlavou udieral do Philipsena. V cieli ho klasifikovali až na 83. mieste, navyše stratil 15 bodov v bodovacej súťaži, dostal časovú penalizáciu 30 sekúnd a pokutu 500 švajčiarskych frankov. Informoval o tom špecializovaný portál cycling-info.sk.