Main Content

Plánuje Manchester United nákupy? Solskjaer trochu prekvapil

piatok, 18. január 2019 12:41 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: YouTube

Tréner Manchestru United sa vyjadril k téme ohľadom možných zimných nákupov. 

Ole Gunnar Solskjaer sa ujal funkcie trénera klubu, v ktorom v minulosti žiaril ako hráč, v decembri po tom, čo v na lavičke Manchestru United skončil portugalský taktik Jose Mourinho. Od svojho príchodu na Old Trafford vykonal nórsky bývalý futbalista veľké veci, ktoré vrátili hráčom klubu sebavedomie, fanúšikom elán a klubu nádej na lepšie zajtrajšky. 45-ročný Solskjaer viedol dovedna „Red Devils“ v šiestich súťažných stretnutiach, v ktorých si dokázal udržať perfektnú bilanciu šiestich výhier, pričom jeho zverenci dokázali poraziť aj Tottenham, čím sa udržali v boji o miesta zaručujúce Ligu majstrov.

Manchester United bol počas jesene kritizovaný za nerovnomernosť v kádri, respektíve za to, že Jose Mourinho nedokázal z hráčov dostať požadovanú úroveň. Pod vedením nórskeho bývalého ofenzívneho hráča sa však nálada v kabíne rapídne zlepšila, čo sa ukázalo aj na forme hráčov. Čo však nemá klub dovedna naplno vyriešené, je stabilita v defenzíve. United má veľa obrancov, no ťažko dokážu vytvoriť fungujúci „systém“, ktorý by držal zadné rady klubu a pomohol tak aj Davidovi de Geovi, ktorý sa v posledných zápasoch blysol skvelými zákrokmi. V médiách sa tak vo veľkom riešilo, akého stredného obrancu dokáže United v zime priviesť na Old Trafford, pričom sa spomínali aj mená ako Kalidou Koulibaly, Milan Škriniar, Matthijs de Ligt a ďalší.

Verejnosť teda očakávala boj o jedného stredného obrancu, no podľa slov hlavného trénera klubu k žiadnemu prestupu počas januára 2019 nedôjde. „Viete čo, nie, naozaj nie,“ odpovedal Ole Gunnar Solskjaer na otázku, či očakáva zimné posily na Old Trafford.