Main Content

Mourinho obviňuje Chelsea: To oni predali Salaha, nie ja!

piatok, 18. január 2019 11:59 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho, Mohamed Salah
Jose Mourinho, Mohamed Salah | zdroj: TASR

Portugalský tréner sa vrátil viacero rokov dozadu, aby upravil na pravú mieru situáciu, za ktorú bol často kritizovaný. 

Jose Mourinho, ktorý je od decembra 2018 na voľnej nohe po ukončení spolupráce s Manchestrom United, sa v nedávnom rozhovore pre portál beIN SPORTS vyjadril k téme ohľadom Mohameda Salaha, keďže v minulosti bol práve on kritizovaný za to, že neodhadol jeho potenciál, nedal mu dostatok šance a najmä, že ho predal.

Celé to začalo v januári 2014, kedy prišiel vtedy ešte len 22-ročný Salah na Stamford Bridge za 16,5 milióna eur z Bazileja.„V tej dobe prišiel do klubu mladý hráč s obrovskou túžbou zlepšovať sa a hrať každý týždeň, každý zápas, každú minútu,“ načal ohľadom Salahovej hernej pozície Mourinho, ktorý v tej dobe viedol londýnskych „The Blues“. 

Egyptský talent dostal príležitosť zúčastniť sa 19 zápasov, pričom určite nesklamal, no nijak extra nepresvedčil natoľko, aby mu dal tréner Mourinho pravidelný herný priestor. Po roku odišiel na hosťovanie do Fiorentiny a neskôr do AS Rím, kde sa prezentoval vo výrazne dobrej forme, čo v lete 2017 zaujalo Liverpool, kde je od svojho príchodu symbolom úspešného ťaženia. 

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Salah je teda jeden z najuznávanejších ofenzívnych futbalistov sveta, pričom najväčšie uznanie dosiahol práve v Premier League, kde mu Chelsea nedokázala dať toľko priestoru, za čo bol teda „kameňovaný“ predovšetkým Jose Mourinho. Ten však v interview pre beIN SPORTS upravil veci na pravú mieru: 

„To nie ja som sa rozhodol ho predať, urobil to klub, nie ja. Ja som ho do Chelsea kúpil, nie predal. Môj vzťah s ním bol dobrý a vlastne stále je. Myslím si, že on ťah odísť z Chelsea neľutuje, keďže potom sa všetko vyvíjalo preňho veľmi dobre. My sme mu nemohli v tej dobe dať to, po čom túžil,“ zakončil Mourinho.