Main Content

Pripravuje sa Celta na odchod Lobotku? Na lane má náhradu z Premier League

štvrtok, 17. január 2019 15:06 | Autor: Timotej Gašper

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Britské médiá informujú, že španielska Celta Vigo má v pláne angažovať hráča z Premier League, ktorý by mohol byť za istých okolnosti náhradou za Stanislava Lobotku, o ktorého je stále záujem u viacerých väčšich klubov.

Podľa zdroja SkySports sa španielsky klub rozhodol vstúpiť do boja o nových hráčov, keďže priebeh sezóny  mu absolútne nevychádza podľa predstáv. Zatiaľ čo vlani sa Celta držala počas celej sezóny v pokojných vodách a napokon zavŕšila ročník 13. miestom ďaleko od zostupového pásma, v sezóne 2018/19 je to Vigom oveľa horšie. Klub plný kvalitných hráčov ako Gomez, Lobotka, Aspas či Hugo Mallo sa herne trápi, za čo hovorí len 5 výhier v celkovo 19. odohraných kolách La Ligy. „Lobotkovci“ sú na 17.mieste a od zostupovej priečky ich delia chabé dva body, čo klub núti počas aktuálneho zimného prestupového obdobia vykonať rázne zmeny v kádri, ktoré majú počas druhej polovice sezóny odvrátiť zostupové problémy. 

Jednou z prvých reakcií na zlú formu má byť príchod nadaného univerzála z Premier League, Jaira Riedewalda. Holandský záložník schopný hrať aj v obrane prišiel do Crystal Palace v lete 2017 z materského Ajaxu za 10 miliónov eur a za tú dobu mal aj oveľa lepšie obdobia, aké prežíva momentálne. V tejto sezóne sa 22-ročný primárne defenzívny stredopoliar veľa na ihrisko nedostal a teda slabé herné vyťaženie núti Holanďana premýšľať o zmene klubu. Podľa portálu SkySports je Celta Vigo pripravená bojovať o „nechceného“ nadaného hráča s potenciálom, ktorého by mohli Španieli získať najprv na polročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup v lete 2019. 

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Vedenie Celty Vigo sa týmto spôsobom možno pripravuje na odchod Lobotku, keďže stále je o nášho reprezentačného stredopoliara záujem vo viacerých veľkých kluboch. Celta má však pred sebou náročné mesiace a je otázne, či by v aktuálnom rozpoložení pristúpila na predaj Lobotku ako jednej z najväčších hviezd klubu.  Rozhodne sa o tom už v najbližších týždňoch.