Main Content

Marek Hamšík si otvoril strelecký účet v Lige majstrov

streda, 28. september 2011 12:00 | Autor: TASR

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie a stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík si otvoril svoj strelecký účet v najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaži - Lige majstrov.

Dvadsaťštyriročný Banskobystričan skóroval v 14. min utorkového domáceho duelu proti španielskemu tímu FC Villarreal v zápase 2. kola A-skupiny LM 2011/2012. Neapol napokon zvíťazil 2:0.

"Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo uspieť, Neapol sa medzi európskou elitou nepredstavil už veľmi dlho. Je skvelé, že sme potešili vypredané San Paolo, atmosféra na našom štadióne je výnimočná. Chceli sme sa fanúšikom odvďačiť za ich vytrvalú podporu a podarilo sa. Je skvelé, že sa tešíme spolu," povedal Hamšík pre klubovú stránku.


Vo vedení je Bayern Mníchov

Na čele tejto skupiny je s plným bodovým ziskom Bayern Mníchov, ktorého hráči zdolali v domácom prostredí Manchester City tiež 2:0. O obidva presné zásahy sa postaral v prvom polčase kanonier Mario Gómez.

"Podali sme jednoducho bezchybný výkon, Franck Ribéry a Bastian Schweinsteiger by zniesli najprísnejšie kritériá. Počas celého zápasu sme dominovali a súpera sme prakticky k ničomu nepustili, som na svojich hráčov hrdý," radoval sa kouč Bavorov Jupp Heynckes.

C-skupina prekvapila

Najväčšie prekvapenie utorka priniesol duel C-skupiny Manchester United - FC Bazilej, v ktorom sa zrodil nerozhodný výsledok 3:3. Anglický šampión síce rýchlo viedol 2:0 gólmi Welbecka, ktorému asistoval nestarnúci Ryan Giggs, po zmene strán však Fabian Frei jedným a skúsenejší Alexander Frei dvoma gólmi otočili nepriaznivý stav. Domácu blamáž napokon nedopustil Ashley Young, ktorý svojím premiérovým zásahom v LM v 90. min vyrovnal.

"Postupne sme stratili koncentráciu a to sa nám vypomstilo, sami sme sa pripravili o víťazstvo. Som rozčarovaný, no radšej nech sa takéto zápasy vyskytnú v tejto fáze ako neskôr," povedal kouč United Sir Alex Ferguson. Tento duel mal zaujímavú príchuť pre nemeckého trénera švajčiarskeho mužstva Thorstena Finka, ktorý bol hráčom Bayernu Mníchov a v roku 1999 v pamätnom finále LM sa musel zmieriť s prehrou 1:2 práve proti "červeným diablom".

Tentoraz bol Fink blízko k dokonalej odvete, pritom Manchester United prehral pred utorkom z ostatných 32 domácich duelov v Lige šampiónov iba jediný. Štyridsaťtriročný kormidelník sa po záverečnom hvizde priznal k ambicióznym plánom: "Chceli sme zvíťaziť a napokon sme k tomu vôbec neboli ďaleko. Škoda, že sa nám to nepodarilo, za výkon v druhom polčase by sme si zaslúžili tri body. Priznám sa, že ma remíza trochu mrzí, no na druhej strane si uvedomujem jej hodnotu z pôdy Manchestru. Pre mňa ako trénera bol tento duel splneným snom."

Freiovci, ktorých však nespája žiadne rodinné puto, úradovali aj v prvom meraní síl v "céčku", keď každý jedným zásahom prispeli k víťazstvu nad Otelulom Galati (2:1). Bazilej je aktuálnym lídrom skupiny pred Benficou Lisabon, Manchestrom United a Galati.


B-skupina

V B-skupine sa "prebral" Inter Miláno, ktorého hráči po úvodnej domácej šokujúcej prehre s tureckým Trabzonsporom tentoraz zvíťazili v Moskve nad CSKA 3:2. Taliansky favorit viedol už 2:0, napokon o triumfe Interu rozhodol v 79. min striedajúci Mauro Zárate. Po stretnutí si zhlboka odfúkli nielen hráči "nerazzurri", ale aj ich nový kouč Claudio Ranieri. "Získali sme tri body a spolu s nimi aj potrebné sebavedomie. Na svojich zverencoch som videl, že túžia zvíťaziť, a to bolo skvelé. Na kvalite Interu sa nič nezmenilo, no predtým nám chýbalo šťastie. Verím, že sme sa teraz dostali do starých koľají," vyjadril svoje presvedčenie taliansky kormidelník.

Spomenutý Trabzonspor je však stále na čele tejto skupiny, stačil mu na to aj nerozhodný výsledok v domácom prostredí proti francúzskemu Lille (1:1). V drese tureckého klubu sa predstavili aj dvaja Slováci - Marek Čech odohral na ľavej strane obrany 82 minút, potom ho vystriedal Marek Sapara. Tretí zo Slovákov v tomto klube z krajiny "polmesiaca" Róbert Vittek bude pre zranenie dlhšie pauzovať.

Úlohu favorita splnili v utorok do bodky mužstvá v D-skupine. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili doma nad holandským Ajaxom Amsterdam 3:0, keď sa presadilo postupne hviezdne trio Cristiano Ronaldo, Kaká a Benzema. Brazílčan, ktorý bol pred časom najdrahším hráčom planéty, sa po zranení opäť vracia do skvelej formy a po zápase ho vyhlásili za hviezdu večera. "Opäť si užívam každú jednu minútu svojho pobytu na ihrisku. Po fyzickej stránke sa cítim veľmi dobre, znova som to ja a nie iba môj tieň. Som rád, že sa mi darí víťaziť v tomto skvelom tíme," tešil sa Kaká.

Španielsky vicemajster je na čele "déčka" pred francúzskym tímom Olympique Lyon, ktorého hráči zdolali Dinamo Záhreb 2:0. V drese chorvátskeho mužstva nenastúpil slovenský útočník Jakub Sylvestr, bývalý hráč Slovana Bratislava nefiguroval v zápise o stretnutí.



Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 2. kola v A, B, C a D-skupine futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 a tabuľky jednotlivých skupín:

A-skupina:
Bayern Mníchov (Nem.) - Manchester City (Angl.) 2:0 (2:0)
Góly: 38. a 45. M. Gómez, rozhodoval: Kassai (Maď.)

Zostavy:
Bayern: Neuer - Rafinha, J. Boateng, Van Buyten, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos (82. Tymoščuk), Ribéry (89. Robben) - M. Gómez (90. N. Petersen)
Manchester City: Hart - M. Richards, Kompany, K. Touré, Clichy - Y. Touré, Barry (74. Kolarov) - David Silva, Nasri (69. Milner), Agüero (55. N. de Jong) - Džeko
SSC Neapol (Tal.) - FC Villarreal (Šp.) 2:0 (2:0)
Góly: 14. HAMŠÍK, 17. Cavani (z pok. kopu), rozhodoval: De Bleeckere (Belg.)

Zostavy:
Neapol: De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica - Zuniga, Inler, Gargano, A. Dossena - HAMŠÍK (79. Mascara), Cavani (71. Pandev), Lavezzi (88. M. Santana)
Villarreal: Diego López - Zapata, Musacchio, G. Rodríguez (33. Camuňas), Catala - De Guzman (83. H. Pérez), Senna (83. Wakaso Mubarak), Bruno Soriano - Cani - Nilmar, G. Rossi

Tabuľka A-skupiny:
1. Bayern 2 2 0 0 4:0 6
2. Neapol 2 1 1 0 3:1 4
3. Manchester City 2 0 1 1 1:3 1
4. Villarreal 2 0 0 2 0:4 0

B-skupina:
CSKA Moskva (Rus.) - Inter Miláno (Tal.) 2:3 (1:2)
Góly: 45.+ Dzagojev, 77. Vágner Love - 6. Lúcio, 23. Pazzini, 79. M. Zárate, rozhodoval: Thomson (Škót.)

Zostavy:
CSKA: Gabulov - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Mamajev (68. Z. Tošič), Aldonin - Sekou Oliseh, Dzagojev, Doumbia - Vágner Love
Inter Miláno: Júlio César - Nagatomo, Walter Samuel, Lúcio, Chivu (90. Crisetig) - Ricardo Álvarez (84. Jonathan Cícero Moreira), Cambiasso, J. Zanetti, Joel Obi - D. Milito, Pazzini (49. M. Zárate)
Trabzonspor (Tur.) - OSC Lille (Fr.) 1:1 (0:1)
Góly: 75. Colman (z pok. kopu) - 31. M. Sow, rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Zostavy:
Trabzonspor: Tolga Zengin - Čelůstka, Glowacki, Giray Kacar, M. ČECH (82. SAPARA) - Serkan Balci, Colman, Zokora, Alanzinho (66. Mierzejewski) - Halil Altintop (90. Brožek) - Paulo Henrique
Lille: Landreau - Debuchy, Rozehnal, Baša, Béria - Pedretti, Mavuba, Balmont - M. Sow, Hazard, J. Cole (77. Obraniak)
Róbert Vittek (Trabzonspor) je dlhodobo zranený.

Tabuľka B-skupiny:
1. Trabzonspor 2 1 1 0 2:1 4
2. Inter Miláno 2 1 0 1 3:3 3
3. Lille 2 0 2 0 3:3 2
4. CSKA Moskva 2 0 1 1 4:5 1

C-skupina:
Manchester United (Angl.) - FC Bazilej (Švaj.) 3:3 (2:0)
Góly: 16. a 17. Welbeck, 90. A. Young - 58. F. Frei, 60. a 76. A. Frei (druhý z pok. kopu), rozhodoval: Tagliavento (Tal.)

Zostavy:
Manchester United: De Gea - Fabio Da Silva (69. Nani), R. Ferdinand, P. Jones, Evra - Valencia, Carrick, Anderson (82. Berbatov), A. Young - Welbeck, Giggs (61. Park Ji-sung)
Bazilej: Sommer - Steinhöfer, Abraham, Dragovič, Park Joo-Ho - F. Frei (77. Chipperfield), Cabral, G. Xhaka, Zoua - Streller (81. Pak Kwang-ryong), A. Frei (89. T. Xhaka)
Otelul Galati (Rum.) - Benfica Lisabon (Portug.) 0:1 (0:1)
Gól: 40. B. Cesar, rozhodoval: Fernández Borbalán (Šp.)

Zostavy:
Galati: Grahovac - Skubič, Perendija, Costin, Ljubinkovič - Giurgiu, Filip - L. Antal, Ibeh (46. Viglianti), Bus (65. Frunza) - Pena (69. Punoševac)
Benfica: Artur - M. Pereira, Luisao, Garay, Emerson da Conceicao - Witsel, Javi García, Gaitán (77. Rodrigo) - B. Cesar (81. Amorim), Ó. Cardozo, Saviola (63. Nolito)

Tabuľka C-skupiny:
1. Bazilej 2 1 1 0 5:4 4
2. Benfica Lisabon 2 1 1 0 2:1 4
3. Manchester United 2 0 2 0 4:4 2
4. Galati 2 0 0 2 1:3 0

D-skupina:
Olympique Lyon (Fr.) - Dinamo Záhreb (Chor.) 2:0 (2:0)
Góly: 23. Gomis, 42. B. Koné, rozhodoval: Královec (ČR)

Zostavy:
Lyon: Lloris - Réveillére, B. Koné, Lovren, Aly Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Grenier (79. Pied), M. Bastos - Gomis (63. Lacazette)
Dinamo Záhreb: Kelava - J. Leko, Vida, Tonel, Ibáňez - Badelj (46. Tomečak), Calello - Sammir, Kovačič (46. Šimunič), Pokrivač (74. Rukavina) - Bečiraj
Jakub Sylvestr (Dinamo) nefiguroval v zápise o stretnutí.
Real Madrid (Šp.) - Ajax Amsterdam (Hol.) 3:0 (2:0)
Góly: 25. C. Ronaldo, 41. Kaká, 49. Benzema, rozhodoval: Clattenburg (Angl.)

Zostavy:
Real Madrid: Casillas - Sérgio Ramos, R. Carvalho, Varane, Arbeloa - Xabi Alonso, Khedira - Cristiano Ronaldo, Mesut Özil (84. Hamit Altintop), Kaká (75. Di María) - Benzema (75. G. Higuaín)
Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - T. Janssen (51. Eyong Enoh) - S. De Jong, Ch. Eriksen - Sulejmani (71. Ebecilio), Sigthórsson, Boerrigter (82. Serero)

Tabuľka D-skupiny:
1. Real Madrid 2 2 0 0 4:0 6
2. Lyon 2 1 1 0 2:0 4
3. Ajax 2 0 1 1 0:3 1
4. Dinamo Záhreb 2 0 0 2 0:3 0
© WEBNOVINY